- hirdetés -

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatának kollektívája november 10-én az Alföld Gyöngye Hotelben ünnepelte meg a szociális munka napját, valamint az intézmény fennállásának 10. évfordulóját.

A rendezvényen résztvevőket Dávid Zoltán polgármester, Oravecz Nóra, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, dr. Burai Mihály jegyző és Halustyik Éva intézményvezető köszöntötte.

– Szerencsére mi mindig is egy olyan közösséget alkottunk, mely szeretett együtt lenni, kiszakadni a hétköznapok egyhangúságából. Ebben az évben duplán van okunk az ünneplésre. Nemcsak a szociális munka napját, hanem az intézmény fennállásának 10. éves jubileumát is ünnepelhetjük. A jubileum arra kötelez minket, hogy visszaemlékezzünk, rendezgessük emlékeinket és közben számba vegyük az eltelt 10 esztendő tapasztalatait, azokat a megteremtett értékeket, hagyományokat, melyek megformálták intézményünk arculatát és azokat az embereket, akik munkájukkal, szorgalmukkal valamennyien hozzájárultak a jelenben képviselt értékeinek megalapozásához – hangsúlyozta köszöntőjében Halustyik Éva.

Hozzátette, gyorsan eltelt ez a 10 év, mely alatt rengeteg dolog történt vagy történik velük. 2012. márciusában egy új fejezet kezdődött az intézmény életében a családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás integrálásával. 2016-ban a jogszabályi változások hoztak hoztak gyökeres változást, mely kimozdította őket komfortzónájukból és jelentős kihívás elé állította őket. 2018-ban új területtel gazdagodtak, az óvodai és iskolai szociális segítés feltételeit kellett megteremteniük, majd a szociális diagnózis jelent meg következő feladatként. 2020. márciusától a koronavírus-járvány miatt embert próbáló körülmények között végezték feladatukat, mely új látásmódot és cselekvést kívánt mindannyiuktól, most pedig az energiaválság miatti bizonytalanságok okoznak nehézségeket.

– Büszke vagyok arra, hogy olyan kollégák vettek és vesznek körül, akik munkájuk során a gyermekek és ellátottak érdekét nézve a problémákra megoldást kerestek, akikre a nehéz helyzetekben is lehetett és lehet számítani. Mindenkinek kívánom, hogy töltekezni tudjon az átélt élményekből, kívánok egészséget, erőt, energiát és kitartást, hogy ne csak átvészeljük ezt a kihívásokkal teli időszakot, de megtaláljuk benne a helyünket is. Ebben az időszakban, amikor a leginkább szükség van és lesz az elesettek támogatására, az egymásra fordított figyelemre, tudjuk azt az áldozatkész, együttérzéssel teli, szívből végzett emberfeletti munkát folytatni – tette hozzá az intézményvezető.

Végezetül munkájuk mottójaként Gandhit idézte: A tett, s nem a tett következménye számít. Mindig helyesen kell cselekedned. Talán nem tőled függ, s talán nem is a te idődben lesz a tettnek következménye, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell helyesen cselekedned. Sosem tudhatod, hogy a tetteidnek mi lesz az eredménye. De ha nem teszel semmit, nem lesz eredmény sem.

A köszöntőket követően adták át a jubileumi jutalmakat, valamint a „Szakmáért és közösségért”-elismeréseket.

Elismerésben részesültek:
Törzsgárda elismerés:

Csák Mária 10 éves
Csizmadiáné Puhala Nóra 5 éves
Deákné Takács Mária 10 éves
Dr. Fűziné Dimák Regina 10 éves
Halustyik Éva 10 éves
Karaszné Belán Márta 10 éves
Ludányi Rozália 5 éves
Pleskó- Szedlják Viktória 5 éves
Telekiné Balázs Henrietta 10 éves
Horváthné Szirbik Erzsébet 5 éves
Nagyné Lévai Julianna 5 éves
Roszkos Mónika 5 éves

„Szakmáért és a Közösségért Díj”:
Ludányi Rozália
Telekiné Balázs Henrietta
Török Attila

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.