- hirdetés -

A múlt hétvégén mindkét orosházi birkózó klub Budapesten, az ESMTK csarnokában versenyzett. A Spartacus a Kötöttfogású Serdülő Csapatbajnokságon, az OBE pedig a Szabadfogású Utánpótlás Csapatbajnokságon képviselte városunkat.

Szombaton rendezték az ESMTK csarnokában a Serdülő Országos Kötöttfogású Csapatbajnokságot. A versenyen 18 csapat mérlegelt. A megmérettetésen tíz súlycsoportból, minimum hatban kellett egy egyesületnek versenyzőt indítania a csapatbajnoki részvételhez. A Spartacus kisebb betegségek, sérülések miatt, ezzel a hat fős minimum létszámmal állt ki, ezért komoly hátrányból kezdték a csatákat. Mint Páli Sándor vezetőedzőtől megtudtuk, jól sikerült a sorsolás, hisz az orosháziaknak a tizenhat közé jutásért nem kellett mérkőzniük.

A hatfős OSBK különítmény (Fotó: OSBK)

– Az első ellenfél a Kaposvár együttese volt, akiket sikerült is legyőzni. Következett a későbbi ezüstérmes Eger. Itt már vereséggel zárt a csapatunk. A dupla vigaszágon az Esztergom gárdájával hat fővel is nagyon szoros csatát vívtak a srácok. Itt volt egy 1-1-es nem várt vereség, ami, ha nem így alakul, a bronzért mehettünk volna, így azonban a legkisebb különbséggel alulmaradtunk és kiestünk. Végül a kilencedik helyen végeztünk a tizennyolc csapatos mezőnyben, ezzel értékes pontokkal gyarapítva a Spartacus év végi mérlegét – foglalta össze a vezetőedző.

Vasárnap ugyancsak az ESMTK adott otthont a Szabadfogású Utánpótlás Csapatbajnokság küzdelmeinek. Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) hét fiatallal utazott a fővárosba. Mint Hangya János vezetőedzőtől megtudtuk, tizenkét együttes vett részt a versenyen.

Az OBE hét fős csapattal képviseltette magát (Fotó: OBE)

– A sorsolásnál lehettünk volna szerencsésebbek, hisz elsőre megkaptuk ellenfélnek a kötöttfogású bajnokot, a Vasas együttesét. Itt viszonylag sima vereséget szenvedtünk. A következő ellenfelünk, a nagynevű Dorog ellen egy meccsen múlt a siker, de sajnos nem jött össze 20-14 lett a vége. Ebben az esetben a legjobb hat közt végezhettünk volna. Sajnos a kilenc súlycsoportból csak hétben volt versenyzőnk, így minden összecsapásunk tíz pontos hátrányból indult. A srácok jól küzdöttek, talán legközelebb a szoros helyzetek majd a mi javunkra dőlnek el. Ezért dolgozunk – fűzte hozzá Hangya János.

Az orosházi birkózók hétvégén Sárospatakon, a Diák és utánpótlás női csapatbajnokságon folytatják a pontgyűjtést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.