- hirdetés -

Szociális területen dolgozni nem csak munka, hanem szolgálat és hivatás. Hiszen a szociális területen dolgozók azok, akik az elesetteket, rászorulókat, segítséget kérőket szolgálják nap mint nap. Őket ünnepelték november 14-én a Petőfi Művelődési Központban.

Szinte teljesen megtelt november 14-én a művelődési központ Szokolay Sándor-terme a szociális munka napja alkalmából tartott ünnepségre. Mind izgatottan várták ezt a délutánt, hiszen többen közülük az ünnepség során megkapták jól megérdemelt Év dolgozója elismerésüket. A vendégek köszöntését követően először Dávid Zoltán polgármester szólt a rendezvény vendégeihez, kiemelve, hogy milyen nehéz hivatás végzőit, dolgozóit ünnepeljük a mai napon Orosházán.

– Az a munka, amit ti végeztek napról napra, pótolhatatlan és nélkülözhetetlen. Nagyon sok ember van most nehéz helyzetben, épp ezért felértékelődik a szakmai tudásotok mellett személyiségetekkel végzett feladat, nagyon fontos, hogy nyugodtan, higgadtan tudjatok segítséget nyújtani és tanácsokat adni azoknak, akik erre rászorulnak. Mondom és hiszem, hogy minden ember kerülhet olyan élethelyzetbe, ami megoldásra, tanácsadásra szorul. Mindenki maga dönti el, számára, mi a helyes út, de mindenkinek segítő kezet kell nyújtani. A mai napon Titeket köszöntünk, örülök, hogy ilyen sokan itt vagytok, köszönet mindannyiótoknak – hangsúlyozta köszöntőjében a polgármester.

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője folytatta a köszöntő beszédek sorát. Elmondta, hogy a szociális területen dolgozók hasonlóképpen ünnepelnek, mint ahogy mindennapi feladataikat végzik: A szociális szakma iránt végzett mérhetetlen elkötelezettséggel, nagy teherbírással és némi szerénységgel, hiszen aki ezen a területen dolgozik, inkább hajlamos arra, hogy elégedetlen legyen a teljesítményével és szeretne még többet és jobban segíteni a hozzá tartozó ellátottaknak. Tudják, hogy mindig lehet új tapasztalatokat szerezni és a legkisebb eredményt is előrelépésnek tekinteni.

– A 2022-es évet értékelve szerénytelenség nélkül elmondhatom, hogy minden munkatársunk és minden terület kitűnően és példaértékűen teljesített ebben az évben is. A legnagyobb erőssége az intézménynek, hogy olyan munkatársak dolgoznak itt, akik képesek az együttműködésre, összefognak, ha valamelyik terület segítséget igényel, ami számtalanszor megmutatkozott az elmúlt időszakban. Most az észszerű takarékoskodás a feladatunk, ami az eddigiektől eltérő kihívást, gondolkodást és alkalmazkodást kíván tőlünk. De együtt ezeken a nehézségeken is túl leszünk – emelt ki Bogárné Kiss Ildikó.

Hozzátette, a szociális munka napja azoké, akik életre keltik és életben tartják nap mint nap és szünet nélkül a szociális intézményeket, szervezeteket. Megértéssel, elfogadással és felelősséggel kell kell lenniük másokért, mégis szép, mert fáradozásaik valahol mindig megtérülnek. A köszöntőket követően ünnepi műsor vette kezdetét, Eliza Bliss elektromos mélyhegedűjével állt a színpadra és varázsolt fergeteges hangulatot. Előadta többek közt a Mamma Miát, a Republic 67-es útját, Bryan Adams Summer of 69-ét, Michael Flatley Lord of the dance című műsorát vagy éppen Máté Péter Azért vannak a jó barátok című örök klasszikusát. A véget nem érő tapsvihar mellett a vendégek közül sokan dalra is fakadtak.

Végül nem maradt más hátra, mint hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően 2022-ben is átadják az Év dolgozója címeket azoknak a munkatársaknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak vezetőik szerint. Idén a következő dolgozók részesültek elismerésben:

Platán Idősek Otthona és Idősek Klubja „A” épület – idősek otthona

Koska Aranka gondozó

Fucskóné Csala Gyöngyi, Kunstárné Török Ildikó és Varga Lajosné irányító gondozók

Főzőkonyha

Szabó Katalin szakács

Központi Iroda

Korcz Mária szociális munkatárs

Lesetárné Liszkai Éva főkönyvelő

Kisharang Bölcsőde

Bódiné Pacsika Izabella konyhai kisegítő

Vadvirág Esély Klub

Kun Nóra terápiás munkatárs

Hajléktalan Szálló

Fái Balázs szociális munkatárs

Komjáti Lenke Gabriella segítő

Platán Idősek Otthona és Idősek Klubja „B” épület – idősek klubja

Jakabovics Antalné gondozó (házi segítségnyújtás)

Igazgatói dicséretben részesülnek a következő személyek:

Tarjánné Kósa Rita bentlakásos egységvezető

Urbán-Szarka Krisztina vezető ápoló

Benkőné Kiss Zsuzsanna szakmai koordinátor

Tóthné Kis Judit nappali-és alapellátások egységvezetője

Elismerő oklevél a szociális területen tanúsított elhivatottságért, az ESZK felelősségteljes irányításáért:
Bogárné Kiss Ildikó igazgató

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.