- hirdetés -

Jótékonysági koncertet tartott Debrecenben a Soli Deo Gloria egyházzenei tábor kórusa és fúvósegyüttese, mellyel debreceni rászoruló családokat segítettek. Az eseményen a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Pörneki Attila is részt vett.

Az igazgató elmondta, hogy a rendezvény apropója a Hetednapi Adventista Egyház debreceni közösségének 100. születésnapja volt, a centenáriumi hét záró programjaként rendezték a jótékonysági koncertet. A jubileum alkalmából a város alpolgármestere, dr. Puskás István köszöntötte a jelenlévőket és a közösséget.

Pörneki Attila 2014 óta a Hetednapi Adventista Egyház zenei vezetője (Fotó: Horváth Bence)

Pörneki Attila 2014 óta az egyház zenei vezetője. 2016 óta az egyház berkein belül működik egy nagy hagyományokra visszatekintő zenei tábor, az itt összeálló kórus és fúvós együttes szokott a hangversenyeken fellépni.
– Az énekkar és a zenekar munkájába számos zenebarát is bekapcsolódik, műkedvelő amatőrök, zenét tanuló diákok és hivatásos zenészek egyaránt. A családdal érkező táborozók közül a gyerekek is rendszeres résztvevői az alkalomnak, a koncerten is fel szoktak lépni, illetve a legutóbbi táborban egy gyerekzenekar is alakult. Ezek az alkalmak mind záróhangversennyel szoktak végződni, tavaly viszont ez betegség miatt elmaradt – ismertette a részleteket Pörneki Attila.

Négy hónap után jött el ismét az alkalom, a debreceni közösség felkérte az egyház Soli Deo Gloria kórusát, akik így a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt Ferenc termében léphettek fel. A Kossuth-iskola igazgatója így az egyház zenei vezetőjeként vett részt a programon, ahol munkatársaival közösen a karnagyi szerepet is betöltötte. Az eseménnyel rászoruló családokat támogattak.

Az elmúlt hétvégén egy Debrecenben tartott jótékonysági koncert tevékeny részese volt (Fotó: Facebook)

– A mostani válságos helyzet sokak számára okozott nehézségeket. A hivatalos alapok és a támogatások sokat segítenek, de ugyanakkor vannak családok, akik ebből kimaradnak, mert az egy főre eső keretük éppen csak meghaladja a határt. A megnövekedett rezsiköltségek, élelmiszerárak számukra most olyan terhet jelentenek, amit nem tudnak egyedül hordozni. Így gyakorlatilag összefogott a város polgármesteri hivatala, a debreceni karitatív testület és az adventista egyház debreceni közössége, hogy segítsék ezeket a rászoruló családokat, ehhez tudtam most a hétvégén én is csatlakozni – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.