- hirdetés -

Összegyűjtöttük a következő napok eseményeit, így egy helyen megtalálhatja a város összes kulturális, családi- és sportrendezvényét.

November 11-én, pénteken 18 órától rendhagyó résszel jelentkezik az Alma a fájától sorozat. A „Feltámadó Alma Mater – Újranyithat a nyolc éve bazárt kardoskúti iskola?” című műsor egy mesébe illő összefogást mutat be a nagyérdeműnek. A fák szerepébe a kardoskúti polgárok és az Orosházi Evangélikus Egyházközség tagjai bújnak, az almákat az iskola egykori és leendő tanulói hívják majd életre. A műsorban közreműködik Herczegh Péter, a Nemzeti Színház művésze. Beszélgetőpartner: Deák György. A Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termébe szervezett ingyenes rendezvény regisztrációs jeggyel látogatható.

Ismét Deák György lesz a beszélgetőpartner (Fotó: OrosCafé archív)

November 12-én ismét OrosKosár! Minden hónap második szombat délelőttjén kézműves és termelői vásár várja az érdeklődőket az Árpád-kertben 8 és 12 óra között. A kínálatban ezúttal is orosházi és kistérségi kezek által készített munkák szerepelnek majd, úgy mint száraztészták, lekvárok, különféle mézek, chili szószok ,szappanok, horgolt játékok, fonott kosarak, dekorációs termékek, ásványok, filcből készült ajándékok, rongyszőnyegek, fa termékek, ékszerek, táskák és ajándéktárgyak.

Pillanatkép egy korábbi OrosKosárról (Fotó: Horváth Bence)

„Gyere, és fessünk ki szabadon egy valódi buszt!” – szól a felhívás, amely minden alkotni vágyónak üzen. A Fess szabadon! program egy rajzpályázat díjátadójával összekötött közösségi buszfestés, amely az Extrém sportparkban valósul meg a Fűtőház utca 1. szám alatt november 12-én szombaton. 10 órakor kezdődik az élményfestés, amely 14 óráig tart. A festéshez szükséges kellékeket és eszközöket a szervezők biztosítják. Közben 11 órától rajzpályázat egy eredményhirdetésére is sor kerül majd.

Ismét Orosházára érkezik a Mozgó Mozi, a következő filmeket láthatják az érdeklődők november 12-én a Petőfi Művelődési Központ színháztermében: 10 órától: Tad, az elveszett felfedező és a smaragdtábla; 12 órától: Magasságok és mélységek; 14 órától: Toldi – A mozifilm; 16 órától: Beugró a Paradicsomba; 18 órától: Fekete Párduc 2; 21 órától: Black Adam.

Pillanatkép az OMTK-ULE életéből (Fotó: Horváth Bence)

November 12-én 13:30-tól 15:30-ig labdarúgó mérkőzésre vágják a sportok iránt érdeklődőket a Mátrai Sándor Stadionba. Ezen a szombat délutánon az OMTK-ULE 1913 és a Gyulai Termál FC csap össze.

November 12-én kézilabda-mérkőzésre várnak minden érdeklődőt az Eötvös-csarnokba. 17 órai kezdettel az OXXO Energy Orosházi NKC és a Szombathelyi KKA méri össze tudását.

Mogács Dániel önálló estjével folytatódik a Dumaszínház fellépőinek sorozata Orosházán, a programot a Petőfi Művelődési Központban november 12-én 19 órai kezdettel rendezik meg. A program az Emberfej, avagy a kicselezett mindennapok címet viseli.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.