- hirdetés -

Az Orosházi Birkózó Egyesület a diák II-es, míg az Orosházi Spartacus Birkózó Klub a diák I-es korosztályban volt érdekelt a hétvégén diákolimpián. Az előbbi korosztály Zalaegerszegen, míg az utóbbi a pesterzsébeti ESMTK otthonában lépett szőnyegre.

Zalaegerszeg adott otthont az idei országos diákolimpiának a diák II-es korosztály birkózói számára. Az Orosházi Birkózó Egyesületet hat ifjú versenyzője (Czollner Ábel – 32 kg, Hangya Borisz és Hevesi János – 42 kg, Nagy Marcell – 46 kg, Vas-Szilágyi András – 54 kg és Almási Áron – +69 kg) képviselte, akik a területi diákolimpiák során harcolták ki a részvételi lehetőséget.

Az egyesület beszámolója szerint egy nagyon népes mezőnyben, az ország minden tájáról érkező birkózókkal mérték össze tudásukat, ahogy eskütételükben fogadták, méltón képviselték iskolájukat és Orosházát is. A legjobb eredményt a +69 kilogrammos kategóriában versenyző Almási Áron érte el, aki az 5. helyen végzett.

Egy nappal később az ESMTK birkózó szakosztálya rendezte meg a diák I-es korosztály szabadfogású országos diákolimpiai döntőjét. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubból négy versenyző kvalifikálta magát a budapesti döntőre, elmondásuk szerint az év utolsó egyéni megpróbáltatásán mindenki nagyon kitett magáért.

A korosztály 35 kilogrammos súlycsoportjában Kis Levente sajnos kénytelen volt sérülés miatt visszalépni a versenyzéstől. Eggyel feljebb, a 38 kilogrammosok között orosházi győzelem született, hiszen Pusztai Márk mindenkit legyőzve a diákolimpiai dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az érmes helyezéseknek pedig itt még nem volt vége, hiszen 69 kilóban Bereczki-Varga Szilárd, míg a +85 kilósok közt Pleskonics Máté végzett a harmadik helyen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.