- hirdetés -

A tél közeledtével a hideg, száraz levegő a bőrünket is megviselheti. Sokan küzdenek ilyenkor azzal, hogy arcukat megóvják az időjárás viszontagságaitól. Czirok Orsolya kozmetikus elmondta, mire kell odafigyelni a tél közeledtével, hogy bőrünk ép és egészséges maradjon.

Télen sokkal többet fúj a szél, melynek köszönhetően a bőr kiszárad és veszít rugalmasságából. A napsütéses órák száma is csökken, és mivel nem kap annyi D-vitamint fakóbb lehet az arcbőr, mint a nyári hónapokban.

– A széltől kiszárad a bőr, ezért érzékenyebb lehet, és gyulladások keletkezhetnek rajta. Erre a fűtési szezon is rátesz egy lapáttal, mert bent is száraz lesz a levegő, így érdemes párásítani, hogyha van rá lehetőség – mondta a szakember – Ilyenkor a testesebb krémeket, olajos szérumokat ajánlott használni, mint a Q10-zel és hialuronsavval rendelkező készítmények, valamint a fényvédelemre is ajánlott odafigyelni, főleg, hogyha valaki havas helyre utazik – árulta el Orsolya.

A kozmetikus hozzátette, a nyári hónapokkal ellentétben ilyenkor nem elég, ha este felkenünk egy könnyű kis krémet, hiszen a bőrünk jobban igényli a törődést. Ajánlott reggel és este is a hidratáló krém használata, mind a száraz, mind a zsíros bőrrel rendelkező embereknek. Utóbbi esetben azért van szükség erre, mert ha a bőr kicsit is kiszárad, több zsírt fog termelni, amely pattanásokhoz vezethet. Valamint az egészséges táplálkozás és az elegendő vízfogyasztás is nagy segítség lehet.

– Arctisztítók esetében ilyenkor a habzó lemosókról ajánlott áttérni az arctejre, amely szintén jobban hidratálja a bőrt, valamint jobb olyan krémet használni, amelyben van hialuronsav, glicerin, ceramid, különböző növényi olajok és zsírok. Kerülni kell azonban az SLS (sodium-lauryl-szulfát) tartalmú készítményeket – tanácsolja Orsolya – A nagyon érzékeny bőrűeknek még egy sálat is érdemes lehet felhúzni az orrig kerékpározás során, hogy ne érje annyira a hideg szél, valamint hetente egyszer érdemes egy hidratáló pakolást is feltenni – tette hozzá.

Orsolya kiemelte, hiába esik jól a hideg időben, a forró fürdőket is kerülni kell, hiszen sem az arcnak, sem a testnek nem tesz jót, még tovább száríthatja bőrünket. Ami viszont kiváló választás a téli szezonban, az alfa-hidroxi savas hámlasztás, amely erős napsütésben, tehát nyáron, nem igazán ajánlott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.