- hirdetés -

A tavalyi évhez hasonlóan 2024 is szinte tavaszias idővel köszöntött be Orosházán is. Január első hetében 10 fok feletti átlaghőmérséklettel lehet számolni az ország nagy részén, mielőtt ismét beköszöntene a fagy. Az időjárás azonban a kerti növényeket igencsak megzavarta, így az első hóvirágok is elkezdtek kibújni a földből.

Már az újévet is egy tavaszias, enyhe idővel köszönthettük, a 8-12 fok körüli átlaghőmérséklet pedig az év első hetében végig kitart. Ez a jelenség már nem szokatlan, tavaly ilyenkor is hasonló, sőt néhol akár a 18 fokot is meghaladta az idő a 2023-as év elején. Az idei, kora tavaszt idéző időjárás pedig a természetet is megzavarta. Az általában a tél végén, márciusban nyíló hóvirág például már most elkezdett kibújni a földből.

Oda kell figyelni azonban, hogy az enyhe időben ébredező növények ne fagyjanak el a következő héten várható mínuszok miatt. Így például tehetünk leveleket, szalmát vagy faforgácsot a növényeink köré, ezzel plusz réteget biztosítva, hogy ne fagyjon el. Furcsának hangozhat, de a fiatal fákat akár takaróval, törölközővel is körbetekerhetjük, ezek ugyanis jóval érzékenyebbek a hidegre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.