- hirdetés -

Elindult a közlekedés fejlesztését célzó pályázat Orosházán. A Szarvasi úton már épül a kerékpárút, a Dózsa utcában pedig felfestették a kerékpáros nyomvonalat. A két ütemben megvalósuló projekt összköltsége közel 900 millió forint. A beruházás keretében többek között új kerékpárutak épülnek, és már meglévő kerékpárút szakaszokat is felújítanak, valamint kerékpáros nyomvonalat is kijelölnek több utcában. Emellett a parkolási gondokat enyhítendő 228 új parkoló épül a belvárosban.

– A kivitelező vállalkozó munkatársai folyamatosan egyeztetnek a lakossággal és igyekeznek a minőségi munka mellett a gyorsaságra is koncentrálni – mondta el a Szarvasi úti beruházást megtekintve Tóth-Kása Sándor, a körzet képviselője. – Régi igény válik most valóra, az itt lakók, errefelé közlekedők örömére. A pályázat Üvegvárost érintő beruházása bízom benne zökkenőmentesen lezajlik a következő időszakban – tette hozzá a képviselő, emlékeztetve, legutóbb a városrész egyik legforgalmasabb szakaszán, a Dénes tanító utcában számolták fel a kátyúkat, illetve a Raksányi utcában is kátyúztak, Kiscsákón pedig minden utcát zúzott kővel töltöttek fel a könnyebb közlekedés érdekében.

– Ez a mostani fejlesztés újabb előrelépést jelent a körzetemben – hangsúlyozta Tóth-Kása Sándor.

Dávid Zoltán polgármester kiemelte, a két ütemben megvalósuló, a közlekedés fejlesztését célzó pályázat I. üteméhez 166 millió forintos többletforrás is érkezett, köszönhetően Erdős Norbert országgyűlési képviselőnek.

– Így összesen, a két ütemben tervezett fejlesztésekre mintegy 900 millió forintot fordíthatunk. A kivitelezés a Szarvasi úton a bontási munkálatokkal már elkezdődött. A Dózsa utcában pedig már felfestették a kerékpáros nyomvonalat jelölő ikonokat, erre az Október 6., a Mikes, Észak és Csizmadia Sándor utcákban is hamarosan sor kerül, összesen mintegy 1500 folyóméteren – sorolta a polgármester.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A városvezető arról is tájékoztatta az OrosCafét, hogy a későbbiekben megújul többek között a Bajcsy-Zsilinszky utcai, illetve a Vásárhelyi úti kerékpárút bizonyos szakasza, mintegy három kilométer hosszan új kerékpárút is épül, továbbá új parkolókat alakítanak ki a Hajnal közben, Hajnal, Bajnok, Ady és Kórház utcákban – összesen 228-at.

– Nagyon örülök ennek a beruházásnak, hiszen miután minden feladattal elkészülünk, akkor gördülékenyebbé és biztonságosabbá válik a közlekedés városunkban, és könnyebbé válik a gyopárosi városrész megközelítése is – hangsúlyozta Dávid Zoltán, hozzátéve, hogy a projekt várhatóan jövő tavasszal fejeződik be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.