- hirdetés -

Dr. Dankó Alpár már 2014 óta tölti be a kistérségi ügyelet vezetőjének posztját. Most ismét őt szavazta meg az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása a pozíció betöltésére, melyet idén december 31-ig hosszabbítottak meg.

Az október 27-i ülésen szavazták meg újra dr. Dankó Alpárt a társulás tagjai. A kistérségi ügyelet vezetőjeként ő a felelős az egész rendszer működtetésért, amelybe beletartoznak a helyiségek, a személyzet, a gépkocsi és ezek felügyelete. Ezzel a pozícióval meghatározott ideig lehet megbízva egy ember, számára sem ez az első, hogy meghosszabbítják szerződését.

– Személy szerint nagyon örülök, hiszen a kistérséggel nagyon jó kapcsolatunk van és egy nagyon jól megvalósított feladat volt. A kistérség és az ügyelet is nagyon komolyan mögé állt, így örülök, hogy tovább folytatódhat – mondta dr. Dankó Alpár – Annak ellenére, hogy vannak bizonytalanságok az egészségügyben, mi törekszünk arra, hogy ez a szint és színvonal, amelyet felépítettünk tovább működjön – tette hozzá.

A jogszabályok szerint a jelenlegi hosszabbítás három hónapra szól, mivel felvetődtek a hírek, hogy változások várhatók az ügyeletek rendszerében. Amennyiben nem történik semmilyen módosítás, ugyanígy működnek tovább, de a változáshoz is minél hamarabb igazodni fognak.

Az orosházi kistérség ügyelete jelenleg közel 60 ezer főt foglal magába, valamint néhány, a térségen kívüli település is csatlakozott nemrég az ügyeleti rendszerhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.