- hirdetés -

Az április 3-i országgyűlési választás, valamint országos népszavazás napján, vasárnap és előtte szombaton is valamennyi kormányablakban és okmányirodában ügyeletet tartanak.

Az MTI közleménye szerint minden fővárosi kerületben illetve olyan településen, ahol van kormányablak és/vagy okmányiroda, legalább egy nyitva tart április 2-án és 3-án. Fontos viszont tudni, hogy ezeken a napokon kizárólag a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség, illetve elveszett vagy megsérült lakcímkártya pótlására. Abban az esetben, ha valakinek semmilyen személyazonosításra alkalmas okmánya sincs (személyi igazolvány, érvényes útlevele vagy jogosítványa), akkor ideiglenes személyi igazolványt kaphat, mellyel részt vehet a szavazáson.

Ugyanakkor, mivel a járvány miatt a 2020. március 11. óta lejárt okmányok érvényessége meghosszabbodott, így ezek bemutatásával a választáson is részt lehet venni. A kormányablakok és okmányirodák rendkívüli nyitva tartása így a következőképpen alakul országszerte:
Április 2 (szombat): 8:00-18:00
Április 3 (vasárnap): 7:00-19:00

Az ügyeletet tartó ügyfélszolgálatok listája ezen a linken érhető el. Az Orosházi Járási Hivatal is nyitva tart az említett két időpontban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.