- hirdetés -

Ismét, ezúttal azonban kissé rendhagyó tartalommal jelentkezik a Petőfi Művelődési Központban Deák György népszerű sorozata, az Alma a fájától. A megszokottól eltérően a téma ezúttal nem egy család.

Mint a sorozat létrehozója és műsorvezetője, Deák György elmondta, ezúttal kilépnek a hagyományos keretekből, mert ez az este nem egy klasszikus családról szól.

– Rendhagyó műsor ez a javából, mert egy elszánt, leleményes, kitartó közösség mesébe illő összefogását ismerhetjük meg, akik nem csak remélik, de hisznek is abban, hogy erőfeszítéseik végül sikerrel járnak. Globalista világunkban, amit egyszer eldobtunk, nem szokás újból kikukázni, az bizony elveszett örökre. Ebben a másfél órában mégis olyan embereket ismerünk meg, akik erre mind rácáfolnak és példaképül szolgálnak számunkra. Élni akarásuk, összekapaszkodásuk válasz adhat arra a kérdésre is, hogy vajon újra nyithat-e a nyolc éve bezárt kardoskúti iskola – mondja el bevezetésül a szerkesztő.

Az este folyamán egy folyamatban lévő kezdeményezés pillanatképeit szeretnék felvillantani, és természetesen hinni, hogy mindez nem volt hiábavaló!

Pillanatkép egy régebbi műsorból, ahol a Tompa család volt a vendég (archív fotó: OrosCafé)

A műsorban Kardoskút polgárai és az Orosházi Evangélikus Egyházközség tagjai a „fák”, a feltámadó iskola egykori és leendő tanulói pedig az „almák”. Megszólalnak szülők, akik kétkezi munkájukat ajánlották fel az iskolaépület felújításához. Asztalhoz jön az egykori iskola utolsó igazgatója, egy valamikori diák Írországból érkezik hozzánk, míg egy másik Kanadából jelentkezik be élő kapcsolásban. Szót kap a kardoskúti polgármester, az Orosházi Evangélikus Gyülekezet igazgató-lelkésze, mint ahogy szót kapnak olyan szponzorok is, akik jelentős összeggel járultak hozzá az
iskolaprojekthez.

Egyedi produkciók is színesítik az estet. Fellépnek a kardoskúti óvodások, igazi, autentikus előadásban hallhatjuk a kardoskúti puszta nótaszerzőjének, Rózsa Imrének a dalait. Különleges színfoltja lesz a műsornak Herczegh Péter, a Nemzeti Színház művészének közreműködése, akitől két Reményik Sándor verset hallhat a nagyérdemű.

A műsor november 11-én, este hatkor kezdődik a Petőfi Művelődés Központ Szokolay Sándor termében. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. A regisztrációs jegyek már igényelhetők a művelődési ház pénztárában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.