- hirdetés -

Október 29-én folytatódott a Békés megyei bajnokság a CSIKO Férfi Kézilabda játékosainak, akik ezúttal Békéscsabára látogattak. A csabaiakkal már másodszor játszottak a szezon során, ezúttal az első fordulóhoz képest nagyobb különbségű győzelemmel hozták el a két pontot és erősítették meg vezető helyüket a tabellán.

Négyből négy győzelemmel várta szombati bajnokiját az orosházi együttes, akik sorrendben a Békéscsaba, a Túrkeve, a Gyula és a Szeghalom csapatait győzték le a korábbi fordulók során.

Szombati ellenfelük így már nem volt ismeretlen számukra, hiszen a megyei bajnokság első fordulójában éppen őket fogadták az Eötvös-csarnokban. A győzelmet akkor is megszerezték, de a lelkesen játszó csabaiak igencsak megnehezítették a CSIKO kézilabdázóinak dolgát, ahogyan azt edzőjük Németh László is elmondta az eddigi szezonértékelőjében. Ezúttal azonban nem forgott veszélyben a győzelem.

A mérkőzés első gólját Héjja Ádám szerezte, az első öt perc pedig gyors gólváltásokkal telt. Ezt követően kezdték el kiépíteni előnyüket az orosháziak, a 10. percben 3-6, a 15. percben pedig 5-9 volt az állás. Az első félidőben különösen Borbély Levente és Lászlai Szabolcs volt elemében. A különbség aztán a játékrész vége felé tovább nőtt és a békéscsabai Szántó Zalán számos találata ellenére 14-20-as állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

Pásztor Máté öt góllal zárt Békéscsabán (Fotó: Zsedényi Péter)

A második félidő a békéscsabaiak góljával indult, Nagy Erik szépített, melyre orosházi részről Pásztor Ákos válaszolt. Ákos testvére, Pásztor Máté is többször volt eredményes a játékrész során, de jól szállt be a mérkőzésbe Kónya Balázs és a CSIKO-mezben ezen a meccsen debütáló Garai Gergő is. A félidei hatgólos előny tovább nőtt, majd a mérkőzés 38. percében először alakult ki a két együttes között a tízgólos különbség.

Ezt még tovább növelték a CSIKO játékosai, majd nem sokkal később Pásztor Máté megszerezte a 30. orosházi találatot. A mérkőzés utolsó tíz percében már visszább vett a tempóból az együttes, de a győzelem szombaton nem forgott veszélyben. Az utolsó percekben a békéscsabai kézilabdázók kozmetikáztak az eredményen, a találkozó végül 26-36-os vendéggyőzelemmel zárult. A CSIKO csapata ezzel tovább erősítette vezető helyét a megyei bajnokság tabelláján.

– Dicséret illeti a játékosok hozzáállását. Mindenki kivette a részét ebből a győzelemből. Támadásban kreatív megoldásokat láthattak a nézők és egy két hibától eltekintve a védekezésünk is összeállt a mérkőzés legnagyobb részében. Borzasztóan hálásak vagyunk a szurkolóinknak, akik több, mint 40-en kísértek el minket és első osztályú hangulatot teremtettek – értékelt Németh László.

Békéscsaba DKSE – CSIKO SE 26-36 (14-20)
V.: Csige Norbert, Csige Zoltán
CSIKO SE:
Kapusok: Pajkó, Kovács T, Paulik
Mezőnyjátékosok: Borbély 5, Fábián 2, Garai 2, Farkas 2, Héjja 3, Kónya 4, Lászlai 7, Pásztor Máté 5, Simon 3, Pásztor Ákos 3.
Az ellenfél legjobb dobója: Szántó Z. 8

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.