- hirdetés -

Néhány hónappal ezelőtt alakult meg a CSIKO Férfi Kézilabda felnőtt csapata, akik a megyei bajnokságban kezdték meg szereplésüket. Céljuk egyértelműen az egy osztállyal feljebb kerülés, eddigi négy mérkőzésüket megnyerték, de még sok van hátra a szezonból.

Az egyesület edzője, Németh László szerint az év elején kitűzött célok eddig teljesültek, hiszen négy mérkőzésükön négy győzelmet arattak, ebből hármat hazai pályán, telt házas közönség előtt. Ezek között viszont olyan összecsapás is volt, aminek a nehézségét meglepetésként élték meg, de azóta már átfogóbb képet kaptak arról, hogyan is zajlanak a Békés megyei bajnokság küzdelmei.

– A Szeghalom, a Túrkeve és a Békéscsaba sorai között is találtunk fiatal tehetségeket akik jó kézilabdázók lehetnek a jövőben, illetve tapasztalt, korábban magasabb osztályokat is megjárt játékosokat is felvonultattak ezek a klubok. Az elsődleges szempont az volt, hogy ezeket a meccseket megnyerjük, a Békéscsaba elleni volt az, ami váratlanul szorosra sikerült, míg elsőként a Gyula ellen próbálhattuk ki a szinte teljes keretünket – részletezte.

Németh László értékelte az eddigieket (Fotó: Horváth Bence)

A hosszabb távú célnak továbbra is a bajnokság megnyerését és ezáltal az egy osztállyal feljebb kerülést tartják. Következő összecsapásukat szombaton 18 órától éppen az ellen a Békéscsaba ellen vívják.
– Nagyon örülünk a hazai meccsek hangulatának, a telt házas közönségnek, ami szintén egy jó visszacsatolás. Ahhoz, hogy egyenes ágon feljebb léphessünk 18 mérkőzést kell lejátszanunk, így biztosan lesznek tavaszi fordulók is, bár még előttünk is ismeretlen a teljes szisztéma – tette hozzá.

Fontos szempont volt számukra, hogy a tapasztalt, magasabb osztályokat is megjárt játékosok mellett azoknak az ifistáknak is szerepet adjanak, akik az OFKSE megszűnésével csapat nélkül maradtak. Hozzátette, hogy ők ezt igyekeznek gólokkal és jó játékkal meghálálni, ezért sokszor állítják össze úgy a pályán lévő formációt, hogy a fiatalok is megtalálják benne a helyüket. Farkas Sándor és Fábián Balázs is számos gólt szerzett, de hamarosan Nadicsán Marcell is visszatérhet sérüléséből.

A fiatalabb játékosok is jó játékkal hálálják meg a bizalmat (Fotó: Horváth Bence)

Németh László elmondta, hogy edzőtársával Balogh Zsolttal szeretnék a lendületet a fiatalok tanításában is tovább vinni, óvodásokkal, valamint 8-9 éves gyerekekkel foglalkoznak. Előbbi korosztályban Raffai Zsuzsanna, míg utóbbi kategóriában a Czina iskolában Varga Szabolcs, a Székács iskolában pedig Németh László tartja az edzéseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.