- hirdetés -

Játékosként, edzőként, vezetőként és sportszervezőként nem kevesebb, mint 47 évig vett részt aktívan Orosháza asztalitenisz sportjában Nagy József. Nyugdíjba vonulása alkalmából barátságos versenyt rendeztek a Fürdő utcai teremben.

Nagy József a szombat délelőtti program során játékosként állt asztalhoz, de a játékon is kívül is rendkívül aktívan vett részt az elmúlt évtizedek során Orosháza asztalitenisz életében, játékos pályafutása mellett rendezőként, sportszervezőként (volt, hogy több ország részvételével zajlott verseny Orosházán) is tevékenykedett, valamint a sportág iránt érdeklődő fiatalságot is megtanította a játékra.

Október 29-én a Fürdő utcai teremben lépett asztalhoz sporttársaival, ahol nyugdíjba vonulása alkalmából rendeztek versenyt. Számos sportbarát résztvevő csatlakozott a kezdeményezéshez, fiatalabb és tapasztaltabb játékosok egyaránt. Az ünnepelt elmondta, hogy többszörös magyar bajnok barátja, Nyári László vetette fel először az ötletet, hogy egy különleges rendezvénnyel köszönjék meg munkáját és pályafutását.

– Figyelemre méltó ötlet volt és nagyon jó érzéssel töltött el engem. Azt mondta nekem, hogy rengeteget dolgoztam a város asztalitenisz sportjáért, de én arra kértem, hogy ne rendezzünk nagy versenyt, elvégre egy egyszerű embernek tartom magam. Ezért úgy döntöttünk, azt a megoldást választjuk, hogy barátok között tartjuk meg ezt a kis tornát és köszönhetek el az aktív játéktól, melyet nagyon megkedveltem – árulta el.

A verseny megszervezésében és lebonyolításában rengetegen vettek részt és voltak olyanok is, akik ajándékokkal ismerték el az ünnepelt sikeres, lelkiismeretes, több évtizedes munkáját. Egy vállalkozó pedig, aki figyelemmel kísérte Nagy József sportágban betöltött szerepét, munkáját és sikereit, egy gyönyörű serleget ajándékozott az alkalomból, de Gigaczné Andrea Nagy Józsefről készített fotóit is dedikálták a sportág barátai.

Mint mondta rengeteg munkájuk volt abban, hogy a szombat délelőttjük ilyen tartalmasan teljen, gyakorlatilag reggeltől estig dolgoztak a szervezésen 4 napon keresztül. Az amatőr jellegű, elsősorban a sportbarátok között zajló megmérettetést végül két kategóriában rendezték meg, szenior és az úgynevezett civil kategóriában mentek az egyéni- és páros mérkőzések.

– Nagy öröm számomra, hogy elérkezett ez az idő, és hogy egy ilyen szép ajándékkal búcsúzhatok. Számomra egy nagyon nagy megtiszteltetés, hogy versenyt szervezhettünk most az elmúlt éveim, évtizedeim emlékére. Nagyon jól érzem itt magam, és ami még fontosabb, hogy a sportbarátaim is hasonlóan éreznek, jó hangulatban teltek a mérkőzések – tette hozzá Nagy József.

Eredmények:
Senior kategória:

Orosháza bajnoka: Nagy József
2. helyezett: Elek Gyula
3. helyezett: Nyári László és Gigacz Ferenc

Vegyes kategória:
Orosháza bajnoka: Rajki Zoltán
2. helyezett: Lengyel László (Gerendás)
3. helyezett: Katonáné (Árpádhalom)

Páros kategória:
Orosháza bajnoka: Gigacz Ferenc – Rajki Zoltán
2. helyezett: Bogdánffy Gábor – Gombkötő Sándor
3. helyezett: Nyári László – Elek Gyula, Lengyel László – Nagy József, Katonáné – Horváth Dániel (Árpádhalom)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.