- hirdetés -

A hétvégén két helyszínen is érdekeltek voltak az orosházi egyesületek birkózói. Püspökladányban a területi diákolimpiát rendezték meg a diák korcsoportok versenyzőinek, míg Kiskunfélegyházán a serdülők léptek szőnyegre a szabadfogású diákolimpiai döntőben. Az orosházi versenyzők nem maradtak adósak a győzelmekkel, dobogós helyezésekkel.

Püspökladány adott otthont a Kelet-Magyarországi Területi Szabadfogású Diákolimpiának, ahol a diák I. és diák II. korosztályok képviselői léptek szőnyegre. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub fiataljai mindkét korosztályban képviseltették magukat, összesen 9-en. A verseny tétje nagy volt, hiszen egy jó eredmény az országos diákolimpiai döntőre jelentett kvalifikációt. A kemény és küzdelmes mérkőzések során ez összesen 6 birkózójuknak sikerült.

Dobogóra a következő birkózóik állhattak:
Diák II. korcsoport:
29 kg: Czeczon Zsolt III. hely
+69kg: Gémes Krisztián II. hely

Diák I. korcsoport:
35 kg: Kis Levente I. hely
38 kg: Pusztai Márk I. hely
69 kg: Bereczki-Varga Szilárd III. hely
+85 kg: Pleskonics Máté II. hely

Az Orosházi Birkózó Egyesület fiataljai szintén mindkét korosztályban képviseltették magukat a püspökladányi versenyen, összesen 10 birkózóval, akik becsülettel helytálltak, sokan közülük pedig szintén felállhattak a dobogó valamelyik fokára. Összesen nyolcan szerezték meg a jogot, hogy az országos döntőben képviselhessék egyesületüket és Orosházát.

Dobogóra a következő birkózóik állhattak:
Diák II. korcsoport:
42 kg: Hangya Borisz I. hely
54 kg: Vas-Szilágyi András II. hely
+69 kg: Almási Áron I. hely
Diák I. korcsoport:
32 kg: Verasztó Albert III. hely
76 kg: Takács Ádám II. hely

A hétvégi megmérettetéseknek itt azonban még nem volt vége, másnap már Kiskunfélegyházán volt jelenése a serdülő korosztály képviselőinek, itt rendezték ugyanis a serdülő szabadfogású országos diákolimpiai döntőt. A Spartacust három versenyzője képviselte, közülük Somogyvári Milán zárt a legeredményesebben, aki a 48 kilogrammosok mezőnyében a dobogó második fokára állhatott fel és vehetett át ezüstérmet. Az OBE-t a 44 kilogrammban induló birkózója Bódi Csaba képviselte, aki ahogy az idei második félévben eddig mindenhonnan, úgy a félegyházi diákolimpiáról is elhozta az aranyérmet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.