- hirdetés -

Szombathely adott otthont a hétvégén a felnőtt és a veterán korosztály számára rendezett Felnőtt és Master Class Kick-box Magyar Bajnokságnak. A megmérettetés az összes tatamis szabályrendszert érintette, az orosházi Contact K.T.H.E. egyesület sportolói a formagyakorlati kategóriában voltak érdekeltek. A tét nagy volt, a novemberi Európa-bajnoki kvalifikációról döntött.

Az egyesület beszámolója szerint a versenyzők már a magyar bajnokságot megelőző napon megérkeztek, hogy a megmérettetés napján csak a feladatukra kelljen koncentrálniuk és ne terhelje őket az utazás fáradalma. Halustyik Cintia és Brebovszky Zoltán már rutinos versenyzőknek számítanak, Kotvics-Varga Máté azonban először állt ilyen komoly erőpróba előtt.

Halustyik Cintia mindkét pusztakezes kategóriában egyhangú pontozással szerezte meg a magyar bajnoki címeket. Az Európa-bajnokságra való kijutása már a ranglista eredmények alapján biztosítva volt. Brebovszky Zoltán egy magyar bajnoki címet és két ezüstérmet szerzett. A pusztakezes kategóriában már biztos volt a helye a kontinenstornára, azonban most a fegyveres kategóriákban is bizonyított és kvalifikálta magát.

Bajnoki címét zenés fegyveres kategóriában szerezte, ami a tavalyi év során még nem sikerült, most azonban a szorgalmas munka meghozta az eredményét. A verseny nagy meglepetése Kotvics-Varga Máté volt, aki mindkét pusztakezes kategóriában elhódította a bajnoki címet. Az akrobatikus tehetséggel megáldott fiatalember a kéztechnikák elsajátításánál komoly kihívásokkal küzdött, azonban hamar kiderült, hogy ebben is megvan a tehetsége.

A következő megmérettetésük, egyben az idei szezonjuk záró eseménye november közepén, Törökországban lesz esedékes. Itt rendezik majd meg az Európa-bajnokságot, ahova így mindhárman sikerrel kvalifikálták magukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.