- hirdetés -

Az Idősek Világnapját ünnepelték meg október 20-án az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában. Mind a dolgozók, mind az ellátottak nagyon készültek a programra, ami a már megszokott vidámsággal és szórakozással telt számukra.

Évek óta szép hagyományokra tekint vissza az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában az Idősek Világnapja alkalmából októberben tartott ünnepség. Mint minden évben, az ellátottak idén is kíváncsian várták az ünnepi programot, hogy idén vajon milyen meglepetésekkel készültek nekik az intézmény munkatársai. Benkőné Kiss Zsuzsanna, az Ezüst Fenyő szakmai koordinátora köszöntőjében is hangsúlyozta, hogy feladatuk nem változott: lehetővé tenni ellátottjaiknak a méltóságteljes öregedést, az idősebb korhoz méltó életet és nyugodt pihenést.

– Egy bölcs mondás szerint a szeretet türelmes, jóságos, nem irigykedik, nem ékeskedik vagy fuvalkodik fel, nem viselkedik bántón, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra és nem rója fel a rosszat. A szeretet soha nem múlik el. Jó egészséget kívánok mindannyiuknak, hogy még sokáig élvezhessék köztünk környezetük figyelmét, családjuk szeretetét – hangsúlyozta köszöntőjében Benkőné Kiss Zsuzsanna.

A vendégek üdvözlését követően Zsigáné Kovács Mária verssel köszöntötte a megjelenteket, majd Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője tolmácsolta a jelenlévőknek ünnepi gondolatait. Mint mondta, ennek az ünnepnapnak mindig hatalmas jelentősége van, hiszen ilyenkor többek között azért is köszöntjük időseinket, mert életük munkáját adták azért, hogy a fiatalabb generációnak jobb élete legyen.

– Az idős kor az élet rendje, az éretté válás korszaka, életbölcsessége, gazdag tapasztalatokkal megáldva. Időssé válni Isten ajándéka. Akit szeretnek, sosem öregszik meg. Szerelmese, barátai szemében mindig 17 éves és kócos haját, könnyű, nyári ruháját ugyanaz a barátságos szél borzolja egy életen át, ami akkor fújt abban a végzetes pillanatban. Higgyék el, hogy az idős kornak számos előnye van, többek között az higgadtság, a türelem, a tárgyilagosság. Ezekre az erényekre nekünk fiatalabbaknak is szükségünk van és ezért jó az Önök közelében lenni – mondta.

Ezt követően a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak az előadása következett, ami többek között a gyerekek kártyatrükkjei színesítettek, majd a dolgozók adtak elő egy vidám, humoros darabot. A hangulatról ezt követően a Békéscsabai Jókai Színház és a Budapesti Madách Színház színművészei, Kiss Viktória és Nagy Róbert gondoskodtak, a sokak által kedvelt operett dalokkal teli zenés előadásukkal.

Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán köszönetet mondott az otthon dolgozóinak, bízva abban, hogy az ellátottak is érzik, érzékelik ezt a törődést.
– A város önkormányzata fontosnak tartja az Önök gondoskodásának biztosítását és nagyon örülünk, hogy ezen a napon is ilyen jól érzik magukat. A művészek fantasztikus hangulatot teremtettek. A jókedv, az öröm mindig boldogságot és egészséget eredményez. Legyenek minden nap jókedvűek, örömteliek, hiszen rövid az élet, hogy haragudjunk egymásra. Próbáljanak nagyon sokat nevetni, kacagni, sok boldogságot feleleveníteni életükből – emelte ki köszöntőjében a polgármester.

A program végül ünnepi ebéddel folytatódott, melyet követően egy vacsoráig tartó zenés-táncos mulatság vette kezdetét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.