- hirdetés -

A pandémia óta először tudták ismét megtartani a már hagyománynak számító családi napot az Eötvös József Katolikus Óvodában. Az idei téma a tök és az egészség körül forgott.

A megnyitó után, ahol Iványi László tiszteletbeli kanonok, esperesplébános, valamint Szőke-Molnár Csilla óvoda-vezető köszöntötte a gyerekeket és szüleiket elkezdődött a délelőtti programsorozat. Az óvoda tagjai körbefutották az épületet, majd ugrálóvárral, csillámtetoválással, népi játszóházzal, mézkóstolással és barkácsolással folytatódott a nap a gyerekeknek.

– A Micimackó csoportban a gyerekek kipróbálhatták az Orosházi Mentők által az „ambu-babán”, milyen is az újraélesztés. Hajzer Gábor játékra hívta a szülőket gyermekeikkel. Egy óriási tök-formára minden családtag elkészíthette kézlenyomatát, mely az utókor számára fennmarad, mi pedig büszkén helyezzük majd fel az óvodánk falára. Nagyon sok szülő, gyermek volt kíváncsi a jobbnál jobb tevékenységekre, amikkel készültünk – mondta Dancsó Józsefné, óvoda pedagógus.

Az esemény keretein belül egy tök szépségversenyt is rendeztek, amelyet előzetesen mindenki otthon készített el a családjával. A „Tök-érmek” kiosztása után sütőtökből készült süteményekkel is készültek a szülők, melynek receptjeit meg is osztották egymás között. A program célja a szórakozás mellett az volt, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz az óvoda munkatársai és a családok.

A délelőttöt végül Pillár Napsugár kutyás bemutatója zárta, mely után a gyerekek meg is simogathatták a rendkívül tehetséges négylábúakat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.