- hirdetés -

Az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendeztek ünnepséget, kedden, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A megemlékezésen dr. Nagy István mondott beszédet és kitüntetéseket is átadott az arra legérdemesebbeknek.

A miniszter a nemzeti ünnep kapcsán arról beszélt, hogy 1956. október 23-a mindenki szabadságát jelenti, azoknak a szabadságát, akik magukat nem pusztán egyénként, de közösségként, sőt nemzetként határozzák meg, ragaszkodnak a nyelvükhöz, egyedülálló kultúrájukhoz, és hazának élik meg szülőföldjüket, határon innen és túl.

Az ünnepségen dr. Nagy István agrárminiszter mondott beszédet (Fotó: Agrárminisztérium)

 A tárcavezető beszédében kitért a magyar mezőgazdaság helyzetére is: – A mezőgazdaság a kihívások ellenére folyamatosan biztosítja a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport. Az agrárium nemzetstratégiai ágazat lett, amelyben a siker egyik záloga az ágazati szereplők közötti összefogás, hangsúlyozta. A történelmi léptékű aszály, a közelünkben dúló háborús konfliktus és az elhibázott uniós politika hatására kibontakozó gazdasági és energiaválság sem akadályozza a magyar agráriumot a helytállásban – mutatott rá Nagy István.

A miniszter az ünnepségen kitüntetéseket is átadott. Az elismertek között volt Brlázs Róbert, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. területi felelőse is, aki a Miniszteri Elismerő Oklevelet a helyi
termelők részére biztosított folyamatos segítségnyújtásért, társadalmi szerepvállalásáért vehette át.

A gazdaköri elnököt a Herman Ottó Intézet terjesztette fel kitüntetésre (Archív fotó: OrosCafé)

A kitüntetések átadásakor a miniszter elmondta: „A napjainkra jellemző rendkívüli időkben különös súlya van annak, ha szép számmal akadnak olyanok, akik minden nehézség ellenére hisznek magukban, és tudásukat felhasználva kiemelkedő munkát végeznek. A díjazottak teljesítménye nemcsak őket és a szűkebb környezetüket gazdagítja, hanem az egész nemzetet szolgálja.”

– A vidékfejlesztésben végzett munkám elég erőteljesen átfedésben van a gazdaköri tevékenységemmel, így ezt az elismerést is tágabb értelemben kell tekinteni. Természetesen nagy öröm számomra és a további munkához mindenképp lendületet adó, motiváló erő – mondta az elismerés kapcsán a kitüntetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.