- hirdetés -

Egy előmérkőzés, majd egy izgalmas második meccs is várt azokra, akik ellátogattak a Mátrai Stadionba. Az OMTK-Rákóczi és az OMTK-ULE csapatai játszottak Füzesgyarmat és Gyomaendrőd ellen. Végül egy döntetlennel és egy győzelemmel zárult a nap a csapatok számára.

A napfényes idő igencsak kedvezett azoknak, akik úgy gondolták, hogy megnézik a rendhagyó kettős mérkőzést. Az OMTK-Rákóczi – Füzesgyarmat meccs 1-0 vezetéssel ért véget az első félidőben. A megye II-es játékosaink szépen játszottak, majd a második félidőben két sárga és két piros lapot is kiosztottak a fuballisták között.

Az OMTK-Rákóczi és Füzesgyarmat meccs első gólját az orosháziak közül Halász Zsombor rúgta a 16. percben. Ezután egészen a 49. percig vezettek, majd Lévai Tibor góljával egyenlített a Füzesgyarmat. Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke elmondta, a csapat így továbbra is veretlen maradt a hazai pályán.

– Azt gondoltuk az egyesület vezetésével, hogy mivel két felnőtt csapatot versenyeztetük és itt van ez a csodálatos környezet, ahol lehet ilyen jellegű mérkőzéseket tartani. Én azt gondolom ez egy nagyon jó közösségépítő rendezvény, amelyből rendszert szeretnénk csinálni. Jó dolog, hogy így össze tudjuk hozni az embereket, a játékosokat – mondta Tóth-Kása Sándor, aki szerint ez egy remek kezdeményezés volt az egyesület részéről.

A meccs közben a nézőtér is szép lassan megtelt és már szinte telt ház előtt játszották végig a mérkőzést. Az orosháziak, habár az első meccsen nem voltak sokan, annál inkább adtak hangot annak, amikor úgy érezték igazsagtalan a bíró, vagy gólhelyzetbe került a csapat. A második meccsnél már a duda is előkerült, és egy-egy gólnál hangosan szólalt meg a tapsvihar közepette.

A következő mérkőzés fél négykor kezdődött, az OMTK-ULE és a Gyomaendrőd csapata játszott egymás ellen. Már az első tíz percben rengeteg helyzet adódott a csapatok számára. A nap játékosa minden kétséget kizáróan az a fekete puli volt, aki a pályára szaladt. Úgy tűnt a kutya szerencsét is hozott az ULE csapatának, ugyanis rögtön ezután, a 15. percben Miszlai László be is rúgta első góljukat a vendég csapatnak, és mondhatni innen már nem is volt megállás.

A második gólt is Miszlai László fejelte a kapuba a 27. percben. A Gyomaendrőd csapatából egy embert le kellett kísérni a pályáról, egy esés után már nem tudta folytatni a játékot. A 42. percben Fehér Bence bravúros gólja következett, így az első félidőben 3-0-ra vezetett az OMTK-ULE. Az 54. percben Endrefalvi Erik rúgta be a labdát az ellenfél kapujába, ezután a Gyomaendrőd játékosának, Sebők Martinnak, az 58. percben sikerült berúgnia egy gólt, amit a 62. percben Hanea Márkó találata követett. Az orosháziak azonban nem hagyták ennyiben a dolgot, a 64. percben Fehér Bence szerzett pontot, majd a 83. percben Tóth László gólja alakította ki a végső, 6-2-es győzelmet. A csapat tagjai a mérkőzések után még a helyszínen maradtak és bográcsozással ünnepeltek.

Az OMTK-ULE csapata zsinórban öt győzelemmel az első helyen áll a tabellán, következő mérkőzésüket Békéscsabán, a JAMINA SE csapata ellen játsszák október 29-én. Az OMTK-Rákóczi játékosai jelenleg a hetedik helyen vannak, ők az ELEKI USE csapatával küzdenek meg október 22-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.