- hirdetés -

A szerdai napon 96 fő döntött úgy, hogy próbára teszi angol nyelvtudását a LanguageCert próbavizsgáján. Az ingyenes lehetőséggel a táncsicsisták mellett több külsős diák és felnőtt is élt.

Keresztes Ferenc, a Táncsics Mihály Gimnázium angol munkaközösségvezetője elmondta, már egy évtizedes hagyománya van az iskolában az angol nyelvi próbavizsgázásnak. Korábban csupán a szaktanárok által összeállított feladatsorok segítették a diákokat abban, hogy tudásukról, felkészültségükről visszajelzést kapjanak, két éve azonban új lehetőség nyílt a vizsgára készülők előtt.

– Intézményünk egy évnyi előkészítés után 2020-ban vált LanguageCert vizsgahellyé, azóta évente kétszer próba-, hat alkalommal pedig tényleges B2 és C1 szintű komplex nyelvvizsgákat szervezünk az iskolában – fogalmazott Erostyákné Raffai Laura, a próbavizsga és a LanguageCert helyi vizsgaszervezője, aki tavaly vette át a koordinációs feladatokat Nagy Beátától. – Örömmel látjuk, hogy az immár nyilvános próbavizsgák egyre népszerűbbek a város általános iskolás korosztálya körében, illetve vannak külsős, más középiskolába járó, sőt, felnőtt vizsgázóink is.

Október 12-én kilencvenhatan vállalták a megmérettetést a beszédértés, olvasásértés és íráskészség terén. Az ingyenes vizsgalehetőség értékét növeli, hogy az elkészített fogalmazásokat a budapesti vizsgaközpontban javítják, így a kapott pontok valós tükröt adnak a tudásszintről.

Fotó: Táncsics Mihály Gimnázium gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.