- hirdetés -

A hagyományoknak megfelelően ünnepelte az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája, Móricz Zsigmond utcai telephelye az őszi szünet előtti napokat. Minden évben egy tematikához kapcsolódoan rendeznek családi délutánt a gyerekeknek és szüleiknek. Idén a tök szerepelt a középpontban. 

Már a bejárat után narancssárga tökök mutatták az utat a „Tökéletes” családi délután helyszínéhez. A Móricz utcai óvoda gyermekei türelmetlenül várták már ezt a napot, olyannyira, hogy még a délutáni alvás is nehezen ment. Az esemény előtt az óvoda tagjai szüleikkel már előre tököket faragtak, hogy részt vegyenek a tökfaragó versenyben.

A délután első programjaként a Csiga Duó szórakoztatta a gyerekeket, akik hamar megtanulták a dalszöveget és vidáman énekeltek együtt a zenekar tagjaival. Ezután következtek a nap további „tök” jó programjai.

– Hagyományos módon szeretnénk minden évben egy családi délutánnal ünnepelni. Most az őszi szünet előtt jött el ennek az ideje. A tök témát választottuk erre a délutánra, melyek célja a családokkal való együttműködés és a rendszeresen kapcsolattartás erősítése – mondta Zanóczné Markovics Szilvia, telephely-vezető.

A zenekar előadása után különböző barkács tevékenységek és ügyességi versenyfeladatok vártak a gyerekekre, akik szüleikkel közösen vettek részt ezekben a kis küldetésekben. Minden apró kis feladatban megjelent valamilyen formában a tök. Papírból és anyagokból készítettek díszeket vagy talicskával vitték a gyerekeket, miközben megkerülték a tökökből álló akadályt, valamint a kincskeresés során talált narancs színű kupakokból is kirakták a halloween egyik jelképét.

A nap végén a tökfaragó verseny eredményeit is kihirdették és senki nem maradt jutalom nélkül. Mindenki, aki nevezett alkotásával egy oklevélben részesült. A különlegesebbnél különlegesebb tökök között volt csontváz, boszorkány, macska, de volt aki Minnie egeret faragott a tök belsejébe.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.