- hirdetés -

Itt találhatók az előttünk álló napok orosházi programjai, minden egy helyen. Nézzen szét a kínálatban!

Közösségi egészségnapot tartanak október 14-én, pénteken 9 és 12 óra között az Árpád-kertben, melynek részeként egészségügyi állapotfelmérések, tanácsadások, egészséges ételek és italok kóstolói várják a megjelenteket. 9 és 18 óra között pedig a Petőfi Művelődési Központ színháztermi előterében az Érzékszerveink világa – Játékos tudomány című interaktív kiállítás várja az óvodás és általános iskolás korosztályt. A kiállítás október 15-én, szombaton 8-12 óra között is látogatható.

Október 15-én, szombaton Négy évszak biciklitúrára vár minden érdeklődőt az orosházi kórház Egészségfejlesztési Irodája. Az úti cél Nagymágocs, azon belül pedig a 19. században épült Károlyi-kastély lesz. A kastélyt 41 hektáros gondozott park öleli körül, amelyhez tartozik egy 10 hektáros tó is. A teljes táv 32 kilométer, gyülekezni 8.45-kor az SZTK épülete előtt lehet. Mivel nem csak kerékpárúton halad majd a csapat, így a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal láthatósági mellényt.

Illusztráció (Forrása pixabay.com)

Szombatot, azaz október 15-én a rákóczitelepi iskolában Minden, ami körte címen szerveznek programot. A rendezvényen megtekinthető lesz az Orosházi Díszítőművészeti Kör kiállítása, valamint a Padlás Múzeum minitárlata is. A helyszínen lehetőség nyílik az agyagozásra, a felállított népi játékok kipróbálására. 11 órától Zsombok Réka énekel a megjelenteknek. A programok 8 órakor kezdődnek, és 12 óráig tartanak. És hogy mitől lesz körtés ez a délelőtt? A résztvevők körtét fognak agyagozni, a körtemuzsika nevű hangszer szólal majd meg a népi játékoknál, a gyerekek körte formát varrhatnak ki Klárika nénivel, és még finom körtét is ehetnek a megjelentek.

Sport: Kettős mérkőzés a Mátrai Stadionban

Október 16-án, szombaton a Megye II. „A” csoport 9. fordulójában az OMTK-Rákóczi és a Füzesgyarmati SK II. csap össze Orosházán a Mátrai Sándor Stadionban 13 órai kezdettel.

Archív fotó egy három évvel ezelőtti meccsről (Kép: OrosCafé)

A Megye I. osztály 10. fordulójában ugyancsak október 16-án az orosházi Mátrai Sándor Stadionban az OMTK-ULE 1913 és a GYOMAENDRŐDI FC méri össze tudását. A mérkőzés 15:30-kor kezdődik. Akik megvették az előtte rendezett OMTK-Rákóczi – Füzesgyarmat II. mérkőzésre szóló 500 forintos belépőjegyet, azoknak nem kell még egyet venniük.

Vidéki program

Október 16-án rendezik meg Csorváson a hagyományos Szent Teréz napi búcsút.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.