- hirdetés -

Az olasz nyílt nemzetközi Rookies Cup bajnokságon összetett 3. helyen végzett 125 köbcentis kategóriában. Ezt követően Amerikában minden idők legfiatalabb pilótájaként állt rajthoz.

Az olasz kiíráson népes mezőnyben, kvalifikált versenyzők között indulhatott Noel, köztük volt az idei évben Európa-bajnokságot nyert pilóta is. Az orosházi versenyző összetett 3. helyezett lett, az itt megszerzett tapasztalatokat a jövőben is kamatoztathatja.

– Nincs még vége az évnek. Hátra van még az Internazionali’d Italia Supermarecross versenysorozat két fordulója is, ahol jelenleg a 2. helyen állok. Az olasz Pardi Racing Scuola Cross tagjaként is sikerült bizonyítanom. Megtisztelő, hogy egy ilyen támogató, tanító „család” részese lehetek – nyilatkozta Noel.

A fiatal orosházi motokrosszos elmondta, a közelmúltban nagy lehetőséget kapott a Magyar Motorsport Szövetségtől, ugyanis részt vehetett a Motocross of Nations versenyen, minden idők legfiatalabbjaként.

Az orosházi versenyző több ország bajnokának is mondhatja magát (Fotó: Zanócz Noel facebook)

– Sajnos nem volt felkészülési idő a versenyre, az egyik vasárnap még az utolsó olasz bajnoki megmérettetésen vettem részt, hétfőn már repülőn ültem Amerika felé. Egy alkalmam volt edzeni a 250-es motorral. Kétszer akkora motorok közé neveztek, mint amivel menni szoktam, a 125-ös más vezetési stílust igénylő gép. Gyorsan megszoktam a motort. A pálya számomra összehasonlíthatatlanul nehéz volt, de mégis rendkívül jó eredményt sikerült elérnem, hiszen 24. lettem a feleakkora motorral az MX open kategóriában. A csapattársam az utolsók között végzett, így a csapat nem ért el jó helyezést, de a három nevezhető versenyző helyett csak ketten indultunk – mondta el.

A B-fináléban a kis és a nagy motorok együtt indultak. A pálya nehézsége mellett az időjárás is a versenyzők ellen dolgozott, extrém nehéz körülmények között kellett teljesíteniük.

Noel a csúcsra tör (Fotó: Tésik Attila facebook)

– A rajtnál elestem, de sikerült a 16. helyen végeznem. Két tizedmásodperccel végeztem csapattársam mögött. Köszönöm az összes támogatómnak, hogy részt vehettem és sporttörténelmet írhattam, mint az eddigi legfiatalabb pilóta. Tanel Leok már a 20. versenyét teljesítette a hétvégén. Odajött hozzám gratulálni, mert korábban ő számított a legfiatalabb versenyzőnek. Mesélte, hogy akkor az utolsó lett és ennek tudatában külön gratulált a teljesítményemhez. Csapatban a 27. helyezést értük el a 34-ből – összegzett.

Zanócz Noel a versenypályán túl az iskolában is a legjobb eredményekre törekszik. Jelenleg a Táncsics gimnázium tanulója. Korábban a Vörösmarty iskola diákjaként kétszer is kiérdemelte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által odaítélt „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet.

kiemelt fotó: report.it

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.