- hirdetés -

Kiskunlacházán ültek motorra a sportág jeles hazai képviselői. A motokrossz egyik legnagyobb reménységének tartott Zanócz Noel kiváló versenyzést követően csapatbajnoki címet ünnepelhetett.

Az év kiemelt csapatbajnoki versenyét rendezték meg októberben Kiskunlacházán. Mintegy hetven versenyző küzdött meg a helyezésekért. Az orosházi Zanócz Noel Varga Imre „Mimó” vetélytársával vívott csatát. Noel miután átvette a vezetést, magabiztos versenyzéssel megnyugtató előnnyel nyerte a futamot. Az utolsó, bajnoki címet eldöntő futamot Hugyecz Erik kezdte jobban, de Zanócz Noel magához ragadta az első helyet és nem adott esélyt a társaknak.

A csapatbajnoki pontversenyben a HTS Team és a Nyári Pál Motocross SE színeiben versenyző Zanócz Noel csapata pontazonossággal végzett az élen, azonban az orosházi motokrosszos kettős győzelmeinek köszönhetően utóbbi csapat rendelkezett több első helyezéssel. A 2023-as év csapatbajnoka a Nyári Pál MSE lett.

– MX openben indultam MX2-es motorral a KTM-Husqvarna-GasGas Centrum jóvoltából. Az első futamomban MX open versenyzett az MX2-es kategóriával. Könnyed motorozással sikerült megnyernem a futamot, tartalékolnom kellett az utolsó futamra. A második futamban MX1 és MX open versenyzett együtt. Itt már nagy hátrányban voltam a kis motorommal a nagyobbakkal szemben, nem beszélve az ellenfelekről, ahol több bajnoki cím volt, mint ahány éves vagyok. Közepes rajt után gyorsan felmotoroztam magam a második helyre, a futam második felében átvettem a vezetést, amit a kockás zászlóig nem engedtem ki a kezemből. Ezzel a teljesítménnyel, pontegyenlőséggel ugyan, de több futamgyőzelemmel sikerült a dobogó felső fokára állnunk. Számomra a legnagyobb boldogság az volt, hogy az összes kategória tekintetében a legtöbb győzelmet én szereztem – értékelte teljesítményét Zanócz Noel.

A dobogósok eredménye részletesen:

CL4 Offroad Motoros Iskola Motocross Csapatbajnokság:

1. helyezett: Nyári Pál Motocross SE

716 Zanócz Noel
404 Técsi László Márk
102 Nagy Alex
Csapatvezető: Nagy László

2. helyezett: Team HTS 521.

141 Hugyecz Erik
214 Pergel Bence
989 Varga Imre
Csapatvezető: Horváth Lajos

3. helyezett: Mami Team Fehér I.

222 Molnár Gábor
17 Dósa Döme
22 Tóth Dániel
Csapatvezető: Fehér Géza

fotók: MAMS Motocross/VDiana photo

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.