- hirdetés -

Zanócz Noel az első magyar versenyző, aki dobogóra állhatott az olasz bajnokságon.

Tovább folytatta remek sorozatát Zanócz Noel orosházi motokrosszos. Az olasz bajnokságban induló versenyző a háromfordulós kiírás végén a dobogó tetejére állhatott. Az orosházi sportoló mesélt sikere részleteiről.

– Az olasz rookies cup első fordulójában az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz. A több napja tartó esőzés következtében nehéz talajon rendezték meg a versenyt. A gyengébb rajtom miatt a nap végén az összesített pontversenyben a 2. helyen álltam. A 2. fordulónak Arco di Trento adott otthont. Nagyon nehéz verseny volt, mert az olaszok rettentő jó versenyzők, hazájukban szinte verhetetlenek. Nagy volt a nyomás, hiszen a bajnokság második helyén álltam. A második futamban a rajtom rosszul sikerült, a mezőny hátsó harmadában fordultam. Körről körre előztem az ellenfeleimet. Ezután nagy riválisommal, Simone Mancinivel összeütköztünk, majd újra nagy hajrába kezdtem és negyedikként zártam a futamot, összetettben továbbra is a 2. helyen álltam – kezdte Zanócz Noel.

A bajnokság utolsó fordulóját Ponte Egolában tartották. A klasszikus, nagyon jó adottságokkal rendelkező pálya közkedvelt az olaszok körében, szinte mindenkinek hazai terepnek mondható.

– Ezt mutatta az időmérő eredménye is, ahol a 11. helyen végeztem. Egy koccanás után nagy hajrába kezdtem és a legnagyobb riválisom mögött az 5. helyen végeztem. A második futamra úgy álltunk rajthoz, hogy kettőnk közül aki előrébb végez, az lesz a bajnok. Brando fantasztikus rajtot vett. Én negyediknek rajtoltam, körről körre zárkóztam fel. Átvettem a vezetést, pozíciómat megtartva megnyertem a futamot, amivel a napi összesítésében a 2. helyen végeztem. A három forduló után én nyertem a pontversenyt és egyben az olasz bajnokságot. Maradok Olaszországban a Pardi Racing Scuola Cross-nál, ott készülök fel a világbajnokságra Giuliano és Daniele Pardi segítségével – számolt be sikereiről Zanócz Noel.

Az ifjú tehetség hozzátette, hogy az utolsó verseny előtt San Miniato településen a városvezetés fogadta és ünnepelte a kategóriák legjobbjait, köztük őt is, mint a Rookies cup kategória legjobbját.

fotók: család, ill. Pardi Racing Scuola Cross csapata

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.