- hirdetés -

Nagyon várta már ezt a napot Borszéki Jane Odion, aki több mint tíz éve telepedett le Magyarországon. A nigériai származású nő családja jelenlétében a polgármesteri hivatalban tette le állampolgársági esküjét.

Jane Odion hosszú utat tett meg, mire Magyarországra költözött, hiszen Nigériában született, itt tanult és járt egyetemre. A gyakorlat ideje alatt talált rá a szerelem, ekkor ismerkedett meg élete párjával. 2001-ben kötötték össze életüket, amelynek gyümölcséből két fiúk született. Több mint tíz éve már véglegesen Magyarországra költözött eleinte Orosházán, de egy ideje már Gyulán laknak.

Október 6-án egy újabb fontos állomáshoz érkezett az élete, miután a köztársasági elnök jóváhagyta állampolgársági kérelmét. Nagyon várta már ezt a napot, amikor hivatalosan is letehette az esküt, családja és barátai körében.

Fotó: Horváth Bence

– Jól érzem Magyarországon, van munkahelyem, vannak barátaim, akik mind olyanok mintha a családom lennének. Egyedül nekem nem volt magyar állampolgárságom, de örülök, hogy ez most megváltozott – mesélte mosolyogva Jane.

Dávid Zoltán polgármester üdvözölte a magyar állampolgárok között az asszonyt, és azt kívánta neki, hogy esküjét megtartva valósuljon meg minden kívánsága.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.