- hirdetés -

Az Üveg Éve kapcsán az OROSházaGLAS is megtartotta az első gyárlátogatást az üzemben. A csoportok megnézhették hogyan kerül egy Jumbo üveg a vágóasztalra, valamint végig kísérhették a különböző megmunkálási folyamatokat.

Az üzem által rendezett látogatások sok érdeklődőt vonzanak. Az első napon két csoportban, húsz ember érkezett az OROSházaGLAS üzemébe, hogy megismerkedjenek az üvegfeldolgozás folyamataival. Az eseményen Bagdi István, a vállalat új cégvezetője is bemutatkozott.

– Tíz éves barangolás után érkeztem vissza Orosházára, addig többnyire külföldön dolgoztam. A látogatás során egészen a vágástól, a csiszoláson, lamináláson, edzésen keresztül követtük végig a teljes gyártási folyamatot. Megnézhették hogyan készül például a hőszigetelő üveg, a járműüveg, illetve az egyéb területeken használt üvegek – mondta az új cégvezető, aki szívesen tért vissza Orosházára, és külön öröm számára, hogy ennél a cégnél dolgozhat.

Az üzemben rengeteg fajta üveget gyártanak. Bagdi István elmondta, az összes üveggyártó, összes termékéből vásárolnak a vevők igényeinek megfelelően. A cég nevéhez rengeteg magyarországi és külföldi épület köthető. Munkáikkal Budapesten, Szibériában, de akár Dániában is találkozhatunk.

– Az Üveg Éve alkalmából három napon nyitjuk meg kapuinkat. Az első alkalommal egy tizenkét fős csapat érkezett hozzánk. Úgy vettük észre, hogy tetszett az embereknek az üzem és nagyon jól sikerült az első gyárlátogatás – mondta Kecskeméti Tímea.

Az OROSházaGLAS munkatársa hozzátette, az üzem bejárása után néhány projektjüket is bemutatták a csoportnak, akik nagy érdeklődéssel figyelték milyen csodálatos dolgokat lehet készíteni az üvegből. Idén még két nyílt napot tartanak, október 21-én, melyre már a legtöbb hely betelt, valamint a november 18-i időpontokra lehet bejelentkezni.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.