- hirdetés -

Már évek óta szervez nyári táborokat a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány. A kreatív tábor is ennek a sorozatnak a részét képezi, ahová az alkotni vágyó gyerekeket várták egy héten keresztül, augusztus 14. és 18. között. Idén a batikolás, karkötő készítés és kerámiák mellett egy gyárlátogatás is várt a résztvevőkre, az utolsó napon pedig egy közös főzéssel zárják majd a tábort.

Halk zene adta a hangulatot a nagy munkának augusztus 16-án a kreatív tábor harmadik napján. Az alkotásban résztvevő tizenegy lány mind elhivatottan rajzolt mintát viasszal a még fehér pólókra, amelyek nem sokkal később piros, kék, zöld színekben pompáztak.

– Idén egy új technikát próbáltunk ki, amelynek kultúrája egészen Jáva-szigetéig vezethető vissza – ismertette Tóth Kata, a tábor vezetője. – Először viasszal írókáznak a textilre, majd ezt belemártják a festékbe és ahová felvitték a viaszt, ott nem fogja meg a színezőanyag a ruhát, így érdekes és egyedi mintákat alakíthatnak ki. Az agyagozás és barátságkarkötők készítése mellett ez az egyik kedvenc programja a gyerekeknek – tette hozzá.

A hét elején korongoztak, de megismerkedtek a szövéssel és varrással is, amikor levendulás illatpárnákat készítettek. A tábor történetének során idén egy rendhagyó program is várt a résztvevő gyerekekre. Augusztus 15-én a Linamar gyárába látogattak, ahol fizikai kísérleteket nézhettek és próbálhattak ki, majd különlegességként a hegesztő szimulátorral ismerkedtek. A hét további részében további kreatív feladatok várnak rájuk, majd az utolsó napot egy közös főzéssel koronázzák meg.

– Összességében nagyon nyugalmas a tábor és tartalmasan telik. Reggeli után mindig bemutatom az aznapi foglalkozást, aztán teljesen szabadjára vannak engedve a gyerekek. Délben közösen megebédelünk, aztán még játszhatnak a hatalmas füves területen. Ilyenkor általában számháborúzunk, vagy focizunk a tábor kedvencével, Csukmával a tacskó-puli keverékkel, de társasjátékozni is nagyon szeretnek – mondta Kata.

A gyerekek a tábor során készített darabokat a nap végén haza is vihették, hogy szüleiknek is megmutassák mivel telt az aznapi foglalkozás.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.