- hirdetés -

A foltvarrás már egy több évszázados múltra visszatekintő kézimunka. Az utóbbi évtizedekben egy komoly iparág fejlődött ki belőle. Az 1989-ben megalapított szervezet idén második alkalommal Orosházát választotta őszi táborának helyszíneként.

A Magyar Foltvarró CÉH rendszeresen tart összejöveteleket, képzéseket és jótékonysági munkákat is szívesen vállalnak. Szervezetük 2004-ben vált az Európai Quilt Szövetség (EQA) tagjává, akik a foltvarrást szeretnék népszerűsíteni az európai lakosok számára. Az EQA tagjai mára 62 ezer főt számlálnak, ebből a céh tagjai több mint ötszáz, de Magyarországon összesen több ezer foltvarró szorgoskodik.

– A céh 2015 óta hetedik alkalommal rendezi meg az őszi foltvarró táborát. A három napos program során kézivarrás technikákat tanulunk, de tavaly már varrógéppel is készítéttünk néhány dolgot, hogy bővítsük a technikák mélyebb elsajátítását – mondta Sulyok Levente, a céh elnöke – A helyszínek kiválasztásánál a változatosság vezérel. A nyugodt, békés,vidéki hangulatot keressük, így esett a választásunk az Alföld Gyöngye Hotelre Orosházán. A szobák kényelmesek, tágas és világos a varróterem is, ráadásul Gyopárosfürdő is a közelében van – tette hozzá.

Az idei tábor témája a „Csillagom, Csillagom” nevet viseli. Sulyok Levente elárulta, a csillag minta végtelen lehetőséget rejt magában. Ezekből választ a vezetőség három, különböző technikájú csillagmintát, amelyet terítő vagy táska formájában varrnak meg, akik október 21. és 23. között részt vesznek az őszi táborban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.