- hirdetés -

Jótékonysági gálát rendezett a Vadvirág Esély Klub az Eötvös-csarnokban. A klub fiataljai már nagyon várták az eseményt, a város tánccsoportjai mellett ők is felléptek egy szívhez szóló produkcióval az est folyamán.

A Vadvirág Esély Klub jótékonysági bálja már hagyománnyá vált az elmúlt évek során, a koronavírus-járvány azonban sok más programhoz vagy eseményhez hasonlóan az ő esetükben is sokáig keresztülhúzta a számításokat az elmúlt időszakban. Október 2-án azonban már semmi nem állhatott az intézmény útjába, az Eötvös iskola sportcsarnoka ezúttal egy jótékonysági gálának adott otthont.

Hangyásiné Nagy Edit, a klub szakmai koordinátora elmondta, hogy az intézmény ellátottjai nagy izgalommal várták a napot, ráadásul saját produkcióval is készültek, amibe szívüket-lelküket beletették. Hozzátette, az est legfontosabb gondolata az volt, hogy az értelmileg akadályozottakat feltétel nélkül elfogadják és támogassák, a támogatási összegből pedig egy háromnapos kirándulásra szeretnék elvinni fiataljaikat a jövő évben.

A rendezvény a vendégek és a fellépő csapatok köszöntésével vette kezdetét, majd Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán nyitotta a köszöntő beszédek sorát. A polgármester megköszönte az intézmény vezetőségének és munkatársainak, hogy a rendezvény létrejöhetett, kiemelte, hogy a Vadvirág Esély Klubnak kitűnő csapata van, a fiatalok pedig ügyesek, lelkesek, akik megérdemlik a tapsot és az elismerést, hiszen nagy szeretettel készültek a délutánra.

Ezt követően Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője köszöntötte a rendezvény vendégeit és a Vadvirág csapatát. Kiemelte, hogy a mostani esemény egy újszerű, egyedülálló est, melynek középpontjában a Vadvirágos fiatalok állnak, egy olyan rendezvény, ami azért jött létre, hogy a klubtagokat minél többen elfogadják, megismerjék, megszeressék.

– Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy nem a köztünk lévő különbségekre, hanem a minket összekötő közös értékekre kell fókuszálnunk. Együtt demonstráljuk azt, hogy Orosházán védő figyelem övezi a fogyatékkal élőket, teljes jogú állampolgárként kezelve személyüket, ugyanakkor figyelembe véve speciális igényüket is – tette hozzá Bogárné Kiss Ildikó.

A fellépések sorát a Fly Girls Fitness fiataljai nyitották, akik sportáguk, a rúdtánc rejtelmeibe nyújtottak betekintést a nézőknek. Több korcsoporttal állt színpadra a ReDance Hip-Hop Crew csapata, akiknél a legkisebbektől a már komoly versenytapasztalatokkal rendelkező versenyzőkig mindenki megmutathatta, hogy mit tud. Nagy sikere volt a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc tanszakos növendékei, valamint a Harangos Néptáncegyüttes tagjai által előadott bemutatóknak.

Két táncos produkció között S. Nagy Péterék énekeltek, valamint a klub fiatal ellátottjai is megmutathatták, hogy mire készültek az elmúlt napok, hetek során. Előadásuk ezúttal nem egy pörgő ritmusú, hanem egy érzékenyítő gondolatot tolmácsoló üzenet volt Szolnoki Péter Leszek én a hangod című dalára. A produkciók közben és végén sem maradt el a jól megérdemelt taps a közönség részéről.

Végül a mindössze pár hónapja létrejött, de gyorsan sok orosházi kedvencévé váló Amigo Band zenekar következett, akik olyan klasszikusokat dolgoztak fel, mint a Bud Spencer-Terence Hill páros Nincs kettő négy nélkül című filmjében hallott Mississippi Dream, vagy a 220 felett és az Isztambul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.