- hirdetés -

A kupagyőzelem mellett karitatív célt is szolgált az orosházi teremfoci torna. A szervezők a jegybevételből és a játékosok jóvoltából befolyt összeget a Vadvirág Esély Klub fiataljainak ajánlották fel.

Másokon segíteni öröm. A jótékonykodás, a másokra való odafigyelés az élet fontos része. A jótékonykodás javítja a közösséget, amelyben élünk. Segítségnyújtással javíthatjuk a körülöttünk lévő emberek életét, ami a közösség fejlődését és erősödését eredményezi.

E gondolatok mentén rendezték meg január 7-én, Orosházán első alkalommal a SOCCA Hungary Zsuga Kupa elnevezésű teremlabdarúgó tornát. Tizenkét csapat mérkőzött meg a zsúfolásig megtelt Eötvös-csarnokban. A rendezvény a sport mellett karitatív célt is szolgált. A jegybevételből és a döntőben szereplő két csapat felajánlásából 360.000 Ft-ot utaltak a Vadvirág Esély Klub Segítő Gondoskodás Alapítvány számlájára. A rendezvény szervezője, Harangozó Krisztián – aki egyben a 2. helyezett Célfodball játékosa – adta át az adományt.

– Mindenképpen szerettünk volna egy jótékony célt adni az egész tornának. A munkám során már többször dolgoztunk a Vadvirág Esély Klubnak, és kicsivel mindig próbáltunk segíteni nekik. Tudtam, hogy jó helyre megy az összeg, nagyon fognak örülni neki. Ezért is választottuk őket – adta tudtul Harangozó Krisztián.

A felajánlással a Vadvirág Esély Klub fiataljaira gondoltak a szervezők (fotó: Rétes Anett)

A Vadvirág Esély Klub részéről Hangyásiné Nagy Edit koordinátor vette át a felajánlást.

– Megindító és egyben megtisztelő érzés is, hogy a labdarúgó torna szervezői a teremfoci népszerűsítésén túl a karitatív szempontot is fontosnak tartották. Ennek a követésre méltó szemléletnek köszönhetően a Vadvirág Esély Klub kaphatta meg a rendezvény teljes bevételét. Ez az „égből pottyant” ajándék valóban nagyon jó helyre került. Fiataljaink nyárra tervezett kirándulásának költségét fedezzük majd ebből az összegből. Szakmai koordinátorként csodás élmény volt átélnem a sport és a jótékonyság összefonódását. Szívből köszönöm – osztotta meg gondolatait Hangyásiné Nagy Edit, a Vadvirág Esély Klub szakmai koordinátora.

A győztes Gyöngy Presszó csapatának képviseletében Pozsár Gábor is támogatta a kezdeményezést.

– Rendkívül fontosnak tartjuk az esemény karitatív jellegét megemlíteni, amely szerintünk egy remek kezdeményezés volt és örömmel ajánlottuk fel a pénznyereményünket a Vadvirág Esély Klubnak – nyilatkozta a kupagyőztes csapat játékosa, Pozsár Gábor.

A SOCCA Hungary Zsuga Kupa részletes eredményeiről itt írtunk korábban.

kiemelt fotó: Rétes Anett

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.