- hirdetés -

Az őszi-téli időszak beköszöntével még inkább fontossá vált, hogy jól láthatók legyünk az utakon. Különösen igaz ez a kerékpárral közlekedő emberekre. A Megvilágosodás Napja elnevezésű eseménnyel éppen erre szeretnék felhívni a figyelmet.

Orosházán a Táncsics utcán található Erdei Kerékpárbolt csatlakozott a Megvilágosodás Napja kezdeményezéséhez. Mindenki, aki ellátogat az üzletbe és elsővilágítást vásárol az árengedményt kap, valamint egy hátsóvilágítást is ajándékba adnak. Kis Rozália, rendőrszázados kiemelte, az első negyven ember egy különleges, lézerrel ellátott világításhoz juthat hozzá.

– Reggel 8 órakor Orosházán is elindult a Megvilágosodás Napja kerékpáros lámpa vásárlási akció, amelyet a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezett. Aki elhozza a kerékpárját az üzlethez arra is lehetősége van, hogy ellenőrizzük a felszereltségét, illetve, hogy műszakilag minden rendben van-e és megfelel-e egy rendőri intézkedésnek – mondta Kis Rozália – Az útviszonyok már ebben az évszakban romlanak. A héten már volt olyan köd, hogy lakott területen belül már 3 méterre nem lehet látni. A látás és a láthatóság pedig kiemelten fontos ebben az időszakban – tette hozzá.

Egy kerékpárnak, az erről szóló rendelet szerint rendelkeznie kell elől egy fehér, hátul egy piros fényvisszaverővel, egy csengővel, két, egymástól független fékkel, az első keréken két darab küllőprizmával. Az első fehér, vagy sárga, és a hátsó, piros világítást vagy a kerékpárra vagy a kerékpárosra kell elhelyezni. Lakott területen kívül pedig továbbra is kötelező a láthatósági mellény viselése.

Továbbá ajánlott a pedálon elől és hátul a sárga fényvisszaverő, a küllőprizmák mellett egy fehér fényvisszaverő a kerékpántok közelében vagy gumiabroncson, valamint a hátsó keréken elhelyezett prizma.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.