- hirdetés -

Végéhez ért a HUMDA „Road Safety – a biztonság az első” című programsorozata, amely szeptember 26-30-ig tartott Orosházán. Az esemény ideje alatt a nagycsoportos óvodások és az alsó tagozatos iskolások ismerkedhettek meg a közlekedés szabályaival, amelyeket aztán a gyakorlatban is kipróbálhattak az erre kialakított pályán.

A programsorozat utolsó napján is érkeztek csoportok a gyakorló pályára. Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője, Dávid Zoltán polgármester és Lázár László a HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatója pénteken, egy sajtótájékoztató keretében foglalták össze milyen volt az elmúlt hét az orosházi gyermekek számára és miért jó ez a fiatal diákoknak.

– A HUMDA Zrt. kezdeményezése nagyon magas színvonalon, a kor követelményeinek megfelelő módon, színekkel, ábrákkal, jelzőtáblákkal, mutatja be a gyerekeknek a közlekedést. A mindennapoktól eltérő tanítási módokkal, eszközökkel lehet találkozni. Büszkén el tudom mondani, hogy több mint 1000 orosházi és kistérségi diák jött el a programra – mondta Erdős Norbert.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, reméli ez az oktatás eljut odáig, hogy akár a gyerekek szóljanak szüleiknek, ha valami apró szabálytalanságot követnek el, vagy nem néznek kellően körül az úttesten. Erdős Norbert mellett Dávid Zoltán polgármester is köszönetet mondott a HUMDA Zrt.-nek, hogy egy ilyen színvonalas programot hoztak el városunkba.

– Nagyon örülök, hogy az országos programsorozat egyik állomása Orosháza lehetett. Az elmúlt öt napban folyamatosan beszűrődtek a gyerekek hangjai az irodámba, és jóérzés volt hallani a nevetést. Élvezték a rollerezést, kerékpározást, és játszva tanultak meg nagyon fontos közlekedési szabályokat. Folyamatosan telt ház volt itt a pályán, délelőttönként a kisiskolásoktól volt hangos a tér, délután pedig a családok töltöttek itt együtt hasznos és vidám perceket – emelte ki Dávid Zoltán.

A polgármester elmondta, biztonságos közlekedéssel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni. Fontos, hogy a gyerekek megtanulják a legfőbb szabályokat és körültekintően közlekedjenek. A HUMDA Zrt-nek a hazai közlekedés kultúra és a biztonság fejlesztése a megalakulás óta az egyik alapkövetelménye. Céljuk, hogy 2050-re a közúti balesetek száma a nullára csökkenjen, ezért is hozták létre a „Road Safety – a biztonság az első” nevű programsorozatot.

– Azt látjuk, hogy a jelen a gyermeke a jövő közlekedője. Ahhoz tehát, hogy ezeket a célokat elérjük, velük kell kezdeni az oktatást. Abban bízunk, hogy amit itt megtanulnak az már készségként épül be a jövőben a közlekedés során – mondta Lázár László, a HUMDA kommunikációs igazgatója.

Az eseménynek nagyon pozitív visszajelzései vannak, nagyon élvezik a gyerekek az iskolán kívüli tanulás ilyen érdekes módját. A HUMDA programján országszerte 30 helyszínen eddig 75 000 kisgyermek vett részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.