- hirdetés -

A közmunkások, a mezőgazdászok, az orvosok, a szakácsok, az autószerelők, a festők és a biztonsági őrök csapata csapott össze tegnap a Székácsban. A kilencedikesek avatása idén is rendkívül mókásra sikerült.

Hosszú évek óta komoly hagyománnyal bír a Székács iskolában a Móricka bál. Idén is kitettek magukért a szervező tizedikesek és a diákönkormányzat lelkes tagjai. Az egész napos beavatási szertartás igazán emlékezetesre sikerült.

– Ez a nap arról szól, hogy a kilencedikes diákokat hivatalosan is székácsossá nyilvánítjuk – mesélte Tóth Loretta, a diákönkormányzat elnöke. – A gólyák már a délelőtt folyamán járják az iskolát, buliznak, jól érzik magukat, délután pedig egy játékos vetélkedő vár rájuk. Minden évben valamilyen téma köré épül a Móricka bál, tavaly óvodásoknak öltöztették a tizedikesek az avatottakat, idén pedig a különböző szakmák tipikus öltözékét vehették magukra az újoncok, és mellé még arcfestést is kaptak.

A nap végén eljött a Móricka eskü ideje, amit a gólyák fél lábon, egymásba kapaszkodva mondtak el. Ebben ígéretet tettek arra, hogy hűek maradnak iskolájukhoz, és arra is, hogy nem rettennek meg még a tanulástól sem.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.