- hirdetés -

A HUGARIKUM Alkusz Cégcsoport támogatásával vettek részt az ASE Orosháza fiatal asztaliteniszezői az Országos U13-as csapatbajnokságon és az Arany fokozatú U11, U13, valamint U15 egyéni versenyen.

A csapatbajnokságon a Bényei Nelli, Vadász Réka, Gálik Boglárka összeállítású ASE Orosháza a négy közé jutásért 3-2re alul maradt a Debrecennel szemben, ami után az 5-8 helyezésekért játszhatott tovább. Előbb 3-2-re legyőzték a BVSC csapatát, majd ugyanilyen arányban kikaptak a Statisztika Akadémia II. csapatától, így az előkelő hatodik pozícióban zárták a versenyt.

Külön kiemelendő Bényei Nelli teljesítménye, aki nyolc győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedett el és ezzel magasan a csapat legeredményesebb játékosa volt.

Az Arany fokozatú egyéni versenyben az U 11. korcsoportban Vadász Réka, Szőke Anna és Sánta Elena kapott indulási lehetőséget, közülük Elena és Anna célja a rutin és tapasztalatszerzés volt, aminek játékuk alapján megfeleltek. Réka a csoportból nem tudott továbblépni az esélyesebb versenyzőkkel szemben.

Az U13-as korcsoportban Bényei Nelli megnyerte a csoportversenyt, majd a főtáblán további egy győzelem után a nyolc közé jutásért kapott ki így a 9-16. helyen zárt.

Vadász Réka és Gálik Boglárka a csoportjából nem tudott továbblépni, Réka a vigaszversenyt az 5-8. pozícióban zárta.

Az U15-ös korcsoportban a Bényei Nelli és Vadász Réka alkotta páros a 16 közé jutásért szenvedett vereséget. Egyéniben Nelli csoport másodikként került a főtáblára ahol alulmaradt a rutinos és tapasztaltabb Békési Szilágyi Liviával szemben.

Az ASE Orosháza szakmai referense, Bogdánffy Csaba szerint a háromnapos versenyen a lányok az elvártaknak megfelelően szerepeltek, ki kell viszont emelni Bényei Nellit aki játékban és összeszedettségben nagyon sokat fejlődött amit bizonyít az is, hogy a verseny alatt, hat döntő játszmás mérkőzést játszott és valamennyit meg is nyerte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.