- hirdetés -

Ismét egy kiállítás megnyitójának helyszíne volt szeptember 22-én a Városi Képtár. Ezúttal Balogh Örse mutatta be a művészetet kedvelő érdeklődőknek legújabb alkotásait. Az 5 év munkáját felölelő tárlatra nem kevesebb, mint 114 épületet örökített meg.

Balogh Örse három eszközt kapott a sorstól útravalóul: ecsetet, tollat és ceruzát. Szeptember 22-én, a Városi Képtárban nyílt kiállításának az alkotásain orosházi épületeket örökített meg. Mint mondta, ugyan évtizedekig élt távol, de szeretett szülővárosába hazatérve úgy érezte, vissza kell adnia valamit. Ezek pedig ezúttal az 5 év munkáját felölelő képek lettek, melyek túlzás nélkül az város összes jellegzetes épületét visszaadják a tárlat során.

Az esemény során először Dávid Zoltán polgármester mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy látszik a képeken, milyen aprólékos gonddal, odafigyeléssel és szeretettel készítette el a rajzokat, amiken végignézve sok szép emlék juthat az emberek eszébe.
– A rajzok összefognak bennünket, erősebbé teszik azt a köteléket, ami a városhoz és egymáshoz köt bennünket – hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Nagy Gyula Területi Múzeum elindított egy olyan kampányt, melynek keretében arra kérik az érdeklődőket, hogy vigyenek be a múzeumba régi fotókat vagy egyéb tárgyakat és osszák meg a hozzájuk kapcsolódó személyes, családi történeteiket. Az intézmény igazgatója, Józó Tamásné is köszöntötte Balogh Örsét, kiemelve, hogy az érdeklődők nagy kincsre lelhetnek a kiállítás képeit nézegetve.

– Örse egy rendkívül sokoldalú és tehetséges művész, több művészeti ágban is elismert, műveiből a város iránti szeretet mellett a természet és a színek szeretete árad. Most időutazásra hívjuk vendégeinket, hiszen számos lerajzolt épület keríti nosztalgikus hangulatba az embert, más megvilágításban mutatja be a várost. A színek és a hangulatok vezetnek képről képre. A mostani tárlat tökéletes megtestesítője annak, hogy miért fontos a kultúra, a művészet, hogyan hat egymásra az ember és környezete – mondta.

Hozzátette, hogy ezúttal nemcsak egy helyi művészt ünnepelhetünk, hanem magát a helyet is. Végül Balogh Örse is megköszönte a vendégeknek az érdeklődést, majd pedig egy olyan képzeletbeli sétára invitálta őket Orosháza utcáira, ahol a házaknak arcuk is van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.