- hirdetés -

Közeleg az iskolakezdés, az osztályfőnökök már kiküldték az ehhez szükséges tanszerlistát az iskolások szüleinek. Az Univerzál Zrt. Papír-Nyomtatvány Boltban járva annak jártunk utána, megterhelőbb-e az idei tanévkezdés a tavalyinál.

– Van, ami drágult a tavalyi évhez képest, de ez inkább márkafüggő – mesélte Grécziné Szente Anikó, boltvezető. – Bizonyos tollfajtákért idén már többet kell fizetnünk, de még mindig találunk 100 forint alattit is. A füzetek közül a külföldről érkező dizájnosabb, mintás füzeteknek emelkedett az ára, viszont az egyszerűbb kivitelek akár a 2020-as áron is beszerezhetők. A nagy alapú, A4-es mintás füzeteket tavaly 310 Ft-ért tudtuk adni, idén már 350-ért. Megjelentek újdonságként a vastagabb lapú füzetek, ezek még tavaly nem szerepeltek a kínálatban. Előnyük, hogy jobban bírják a strapát, viszont az áruk jóval magasabb, 500-600 forint közötti.

Mindenki megtalálja a neki tetszőt (Fotó: Horváth Bence)

A tanszervásárlási dömping augusztus 20-a utánra várható. A visszajelzések szerint a szülők egy része még inkább kivár. Vannak, akik nem bíznak a tantermi oktatásban, inkább arra számítanak, hogy ismét online zajlik majd a tanítás, ekkor viszont kevesebb füzet is elegendő lesz a gyerekek számára. Sőt, a dizájnra sem adnak majd, hisz ebben az esetben a legegyszerűbb kivitel is tökéletesen megfelel.

Az iskolakezdésre fordított összeg családonként változó. A tól-ig határok igen szélesek. A legolcsóbb, hagyományos kék és piros A5-ös füzetek jelenleg akciósan 70 forintért kaphatók, a trendibbek A5-ösök ára akár 350 forint is lehet.

Lovacskás vagy cicás? Ez itt a nagy kérdés (Fotó: Horváth Bence)

– Az állatok sosem mennek ki a divatból, a kisebbek általában állatmintás füzeteket, tolltartókat választanak, a nagyobbak viszont inkább a tájképeket kedvelik. Korábban jobban keresték a Disney mesehősöket ábrázoló tanszereket, ezek ma már kevésbé ragadják meg a gyerekek tekintetét. Ez a piacra is hatással lehet, hisz egyre kevesebb mesefigurával találkozunk mi is a gyártók kínálatában – mesélte a boltvezető.

A listán sok-sok tétel szerepel (Fotó: Horváth Bence)

2020-ban egy elsős kisdiák kezdőcsomagját táska és tolltartó nélkül 9-10 ezer forinttért lehetett összeállítani, idén már inkább 12 ezerrel számolhatunk, hisz emelkedett a színes ceruzák, filctollak és festékek ára is. A bevásárlás nem egyszerű, számtalan apróságra van szüksége egy elsősnek. Korong, pálcika, logikai készlet, óralap, dobókocka, számkártya, mérőszalag, tükör és még számos eszköz szerepel a listán. Az Univerzál előnye, hogy itt minden egy helyen beszerezhető. Bár a boltvezető azt mondja, a nagyáruházak saját gyártású füzeteivel nem tudják árban felvenni a versenyt, viszont a náluk kapható füzetek minőségi borítókkal ellátottak és minőségi lapvastagságúak, hisz fűzfőiek.

Az Univerzál Zrt. Papír-Nyomtatvány Bolt minden általános iskolába juttatott az év végén egy 10 %-os kedvezményre jogosító kupont, melyet a gyerekek bizonyítványában találhattam meg a szülők.

A cikket támogatta: Univerzál Zrt. Papír-Nyomtatvány Bolt

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.