- hirdetés -

Több ország fiatal birkózói utaztak Szlovákiába, arra a nemzetközi versenyre, melyen az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) hat fiatal versenyzője is részt vett.

A hét végén Szlovákiában egy nemzetközi szabadfogású versenyen vettek részt az OBE fiatal birkózói. A magyar klubok versenyzőin és a házigazda szlovák birkózókon kívül Ausztriából, Szlovéniából, Lengyelországból, Szerbiából, Ukrajnából és Csehországból is érkeztek indulók. A küzdelmeket több korosztályban rendezték meg, diák-, serdülő- és junior korcsoportban versenyző birkózók is szőnyegre léphettek.

Az Orosházi Birkózó Egyesület hat sportolójával képviseltette magát. Mint mondták, a kitartó munka meghozta a gyümölcsét, hiszen nagyon szépen szerepelt a csapat: mindannyian éremmel térhettek haza a versenyről.

A diák II-es korosztályban hárman indultak el az orosháziak közül, a 40 kilogrammban versenyző Kovács Zente és a 44 kilogrammos Hangya Borisz is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a 48 kilogrammos súlycsoport birkózója, Nagy Marcell ezüstérmet szerzett. A serdülő korosztályban Bódi Csaba képviselte az orosházi színeket, akinél a 48 kilogrammban nem akadt jobb versenyző, aranyéremmel zárta a tornát.

A junior korcsoport 70 kilogrammos kategóriájában versenyző Molnár Tibor is kitett magáért, két diákkorú csapattársához hasonlóan bronzéremmel zárt Szlovákiában. Végül a szintén junior korú, 97 kilogrammos súlycsoportban versenyző Bakos Ferenc következett, aki meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. Az orosházi egyesület így összesen két arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.