- hirdetés -

Jó hétvégét zártak a Kincsem Parkban az orosházi lovasok. Az ügetőn győzelem mellett értékes helyezések születtek, a galoppon pedig egy futamon belül első és harmadik hely a pódiumon.

A Kincsem Park szombati versenynapján ezúttal nem a Kulik Farm-Kolozsi páros szállította a nagyobb sikereket. A Derby győztes idomár-hajtó ezúttal egy ötödik helyet tudott elérni a Kulik istállónak, a harmadik futamban, Do it K szulkijában. Jó formában versenyzett viszont Kárai József és istállója. Az V. futamon, egy hosszútávú, 2400 méteres versenyben Kaczkó Edit és Briliáns BD szerzett ötödik helyet az istállónak, majd Just Be Ready szulkijában Kárai József negyedikként zárta a VIII. futamot. Az igazi nagy küzdelmet és végül holtversenyes első helyet hozó versenyt a X. futam hozta el az orosházi idomár-hajtó számára.

Kárai József és Rosamundi (4) az utolsó száz méteren szerezték meg a győzelmet (Fotó: Péter Réka)

Kárai Rosamundi szulkijában indult az 1900 méteres, Nagyszájú Hendikepen. Hallatlan izgalmakat hozott a futam, melyen Weber Zsolt és lova, Ulrika M ment el a rajt után vezetni. Kárai József a vezető ló mögött helyezkedett a második helyen. Kolozsi mester idomítottja, Zizitop, ifj. Veres Lászlóval volt még a vezető hármasban, azonban hajtójával szinte végig a második spúrban versenyeztek és ez a többlet táv a végére megbosszulta magát, nem bírták a hajrát. Nem úgy Kárai és Rosamundi. Józsi a célegyenesben vette ki a fogatot a vezető ló mögül és az utolsó száz méteren hatalmas hajrát produkálva érte utol vetélytársát. Pontosan a célban. Annyira egyszerre ért be a két ló, hogy a célfotó sem tudott dönteni közöttük, így holtversenyt és két első helyezettet hirdetett a versenyintézőség. Az erős közepes iramú versenyt mindkét győztes ló, 1.19-es kilométer átlaggal teljesítette.

Tenyésztői siker született a vasárnapi galopp versenynapon. Itt is az utolsó fordulóig kellett várnunk az orosházi sikerre.

A Szikháti Istálló két lova, Puskás József idomítottjai futottak a versenynap VIII. futamán, a Noble Law Hendikepben. Criminális, Koricsánszky Virággal elsőként ért célba, míg istállótársa, Samilla, Koczka Ákossal a nyergében végzett a harmadik pozícióban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.