- hirdetés -

Ezúttal egy kicsit korábban, a családi napjukkal egybekötve ünnepelték meg az Idősek Napját a Platán Idősek Otthonában. Az intézmény udvarán tartott program során az ellátottaknak versekkel, előadásokkal és egy nagy közös ebéddel kedveskedtek.

A Platán Idősek Otthonának lakói minden évben nagyon várják az intézmény családi napját, majd nem sokkal később az Idősek Napja alkalmából tartott rendezvényt. A családi napot azonban idén a nagy nyári hőség miatt elhalasztották, ezért úgy döntötték, hogy kombinálják a két programot. Szeptember 15-én az otthon ellátottjai családtagjaik körében ünnepelhettek az udvaron.

A rendezvény a vendégek köszöntésével vette kezdetét, majd Antal László önkormányzati képviselő tolmácsolta ünnepi gondolatait.

– A valós élethosszig tartó kincsekről, a szeretetről és a tiszteletről Önök sokat tudnának mesélni, hiszen Önök azok, kedves szépkorúak, akik őrzik még a lángot, akiktől mi is megtanulhatjuk, hogy mit jelent értékesen, becsülettel élni. Az Önök értékrendjében mindig is első helyen állt a család, hiszen tudják, hogy ez olyan védőháló, mely nélkül sebezhetőek és kiszolgáltatottak vagyunk. Mi itt Orosházán hálával tartozunk az Önök szívósságáért, kitartásáért, erejéért. Vigyázzanak továbbra is ránk, vezessenek az úton minket és mutassanak továbbra is példát – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

Ezt követően az Egységes Szociális Központ igazgatója, Bogárné Kiss Ildikó folytatta a köszöntések sorát. Kiemelte, hogy az összevont ünnepnapok jelentősége külön-külön is óriási, hiszen az idősek tiszteletéről, a családi kapcsolatok fontosságáról szól. Megköszönte a szervezésben résztvevők munkáját, az ellátottaknak pedig elmondta, hogy céljuk továbbra sem változott: egyesíteni a családi kapcsolatokat, nekik pedig meghitt, nyugodt környezetet és életfeltételeket teremteni.
– Meg kell ragadnunk vágyainkat, az élet nyújtotta csodákat. Egészséget és hosszú boldog életet kívánok – tette hozzá.

Ezt követően megkezdődtek az esemény programjai. A standoknál különböző tárgyakat, kézműves termékeket vásárolhattak az érdeklődők, akik betekintést nyerhettek a kürtöskalács készítésének a rejtelmeibe, valamint családi fotózáson is részt vehettek. Az intézmény munkatársai végig itallal és harapnivalóval járták az udvart. A fellépések során a dolgozók és az ellátottak is készültek műsorral. A mozgásfejlesztő tornára járó fizikai korlátokkal élő ellátottak is előadtak egy vidám zenés produkciót, de a Jókai Színház művészei is érkeztek előadással.

Urbán-Szarka Krisztina, a Platán Idősek Otthonának vezető ápolója elmondta, az ellátottak minden ilyen programot nagyon szeretnek és várnak egész évben. A rendezvényt egy családtagjaikkal, hozzátartozóikkal közösen elfogyasztott marhapörkölttel koronázták meg számukra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.