- hirdetés -

Az orosházi és vidéki programokat most megtalálja egy helyen! Koncertek, kertészeti bemutatók, baba-mama programok és ingyenes táncórák közül csipegethetünk az elkövetkezendő napokban.

Szeptember 16-án a Czina Sándor Általános Iskolában 10-től 12 óráig Nyílt Akadémia – Világjáró címen rendeznek programokat az érdeklődőknek. A résztvevők a virtuális világon és a színes előadásokon keresztül eljuthatnak a világ számos pontjára, többek közt Ausztriába, Angliába és Franciaországba is.

Szeptember 16-án 18 órától az Árpád-kertben (eső esetén a Petőfi Művelődési Központban) folytatódik a Térzene program Orosházán, ezúttal a Kőrös Kvintett koncertjével. Az ingyenes koncert a Fújhatjuk! címet viseli.

A Kőrös Kvintett zenél az Árpád-kertben (Fotó: PMK)

Szeptember 16-án 16 órától 17.30-ig Babaklub az orosházi Máltai Játszótéren. A szervezők szeretettel várnak minden anyukát, apukát és kisbabát, akinek van kedve összeülni, beszélgetni, találkozni más babákkal és szülőkkel. A klubban lehetőség van a hordozó eszközök megismerésére, próbahordozásra, kötésjavításra, hordozó kölcsönzésre, illetve a mosható pelenkák megismerésére is.

Ingyenes, kezdő bachata oktatásra várnak minden érdeklődőt szeptember 16-án 19 órától a Petőfi Művelődési Központban. Előképzettség nélkül próbálhatják ki a jelentkezők a bachata táncstílust. Nincs másra szükségük, csak egy kényelmes, zárt cipőre, egy kulacs vízre és jókedvre.

Várják a kertbarátokat a PMK-ba! (Fotó: pixabay.com)

Szintén a Petőfi Művelődési Központ ad helyet a Kertbarátok 60 éve című rendezvénynek, amelyet az orosházi Mohácsy Mátyás Kertbarát Klub megalakulásának 60. évfordulója alkalmából szerveznek meg szeptember 17-én, szombaton. A program 9-től 18 óráig tart, benne termény- és termékbemutató és kertészeti eszközkiállítása is szerepel. A délelőtt folyamán Dimák János biotermelő tanácsadásra és tapasztalatcserére vár minden érdeklődőt, az ingyenes rendezvény részeként ezen kívül kézműves foglalkozással, várostörténeti totóval és körtés süteménykóstolóval is készülnek a szervezők.

A Pacsirta utcán található Orosházi Rock Klubban a X. ViharsaRock Fesztivál részeként szeptember 17-én 21 órai kezdettel Crash 5 zenekar lép fel.

Vidéki programok:

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kardoskút Község Önkormányzatával közösen rendezi meg szeptember 17-én a XXI. Fehértó napját. A cél ezúttal is az, hogy bemutassák a Dél-Tiszántúl legjelentősebb szikes tavának táji, természeti értékeit. A programok 9 órakor kezdődnek és több helyszínen zajlanak: a Kardoskúti Madárvonulás Múzeumának udvarán, a Fehértó területén, valamint a Kardoskút-Sóstói Állattartó Telep melletti kilátó körül. Ezen a napon lehetőség nyílik a régi magyar háziállatfajták megismerésére is a kis kilátónál felállított mobilkarámnál, a szürkemarha-gulyát és a juhnyájakat ugyanis kihajtják majd a közeli legelőkre. A programokról bővebben itt olvashatnak.

Pillanatkép a Fehértó napjáról 2019-ből (Fotó: OrosCafé archív)

Szeptember 17-én rendezik a XXI. Gazdanap és Fogathajtó Versenyt Csorváson, a piactéren és annak környékén. A számtalan színes program közt veterán mezőgazdasági gép -és motorfelvonulás, interaktív gyerekműsor, gyerekkoncert és citerazene is szerepel. Egész nap zajlik majd a főzőverseny, és mellette a savanyúság- és pálinkaverseny is, ahol a saját készítésű portékáikat vihetik zsűri elé a nevezők. 19 órától Gyémánt Valentin műsora látható a színpadon, 20 órától pedig az EDDA Tribute zenekar játszik majd a megjelenteknek.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Fehértó napjáról 2019-ből (Fotó: OrosCafé archív)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.