- hirdetés -

A Kodolányi János Egyetem hallgatói és oktatói is csatlakoznak a Linamar Hungary Zrt. által hirdetett jótékonysági futóversenyhez, amelynek nevezési díjai teljes egészében a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványhoz kerülnek. A futócipő felhúzásában két dolog is motiválja a kodósokat, az egészségük megőrzése mellett az is, hogy ily módon ők is tehetnek valamit egy jó cél megvalósulása érdekében.

A Linamar Hungary Zrt. hatodik alkalommal szervezi meg jótékonysági futóversenyét, amelyhez a cég egyik duális partnere, a Kodolányi János Egyetem is évek óta rendszeresen csatlakozik. Malatyinszki Szilárd, az egyetem Orosházi Oktatási Központjának igazgatója elmondta, a KJE anyagilag is támogatja az oktatók, valamint a hallgatók részvételét.

A kodolányisok is támogatják a koraszülöttmentést, vagyis dr. Mohamed Abdulrahman Abdulrab neonatológus és csapata munkáját (Fotó: OrosCafé archív)

– Az egyetem átvállalta a futóversenyre jelentkező kodolányisok nevezési díját, ezzel is támogatjuk az egészséges életmód folytatását, valamint nagy örömünkre a koraszülöttmentést. Én magam eddig három érmet szereztem a jótékonysági futóverseny korábbi éveiben, az utóbbi kettőben a Covid idején szervezett virtuális futáson is részt vettem. Idén már a három és fél éves kislányom is benevezett, és nagyon várja már a gyerekek 500 méteres örömfutását – mesélte Malatyinszki Szilárd.

A Linamar Jótékonysági Futóverseny jelentkezési határideje szeptember 10-én lejárt. A verseny az online térben szeptember 23-a és 25-e között zajlik majd, a jelenléti futás pedig szeptember 24-én lesz Gyopároson. De a Kodolányi János Egyetem hallgatói nemcsak ebben az időszakban sportolnak. Az igazgatótól megtudtuk, az egyetemen belül működik egy futócsapat, illetve létezik egy Sport-Kultúra-Jólét nevet viselő tantárgy is, amely a hallgatóság egészségének megőrzését célozza meg. Ez minden nappali tagozatos kodolányis számára kötelező, így ők minden héten garantáltan tesznek valamit a testi és szellemi jólétükért.

Kiemelt kép: Malatyinszki Szilárd gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.