- hirdetés -

Az Orosházi Birkózó Egyesület több korcsoportja is Kiskunhalason volt érdekelt a hétvégén. Először a legkisebbek, azaz a gyermek és diák korcsoportok képviselői bizonyíthattak, majd másnap a veteránok országos bajnoksága következett. A jó helyezések nem maradtak el, számtalan éremmel zártak a sportolók.

Kiskunhalas adott otthont a Halas Kupa birkózóversenynek, ahol először a gyermek és a diák II. korcsoportok léphettek szőnyegre. Az Orosházi Birkózó Egyesület 1 gyermek- és 7 diákkorú versenyzőt indított, akik közül szinte mindenki éremmel tért haza. Az egyesület gyermek korcsoportos birkózója, Kovács Zente a dobogó tetejére is felállhatott.

Részletes eredmények:
Gyermek korosztály:

Kovács Zente I. hely
Diák II. korosztály:
32 kg: Czollner Ábel III. hely
42 kg: Hangya Borisz II. hely
46 kg: Nagy Marcell II. hely, Hevesi János III. hely
54 kg: Vas-Szilágyi András II. hely
63 kg: Szabó Dániel II. hely

Ezzel azonban még nem volt vége a kiváló hétvégi eredményeknek, hiszen szintén Kiskunhalason rendezték meg az idei év veterán magyar bajnokságát. Az orosházi egyesületet két versenyzővel képviseltette magát, akik érmekkel térhettek haza.

Szekerczés Zsolt az A kategória 88 kilogrammos mezőnyében indult, ahol a szabadfogásban és a kötöttfogásban is a dobogó második fokára állhatott fel. A B kategória 78 kilogrammosai között birkózó Börcsök László a kötöttfogásúak között szintén ezüstérmet szerzett, a szabadfogású küzdelmek során viszont a dobogó tetejére állhatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.