- hirdetés -

Együtt futottak tegnap a város iskolásai, tanárai, a helyi sportegyesületek tagjai, az Egységes Szociális Központ dolgozói és több magánember a Vadvirág Esély Klub fogyatékkal élő fiataljaival. A csütörtök délutáni program célja a mozgáson és a közös kikapcsolódáson túl az érzékenyítés volt.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Vadvirág Esély Klub jótékonysági futását, amelynek a szervezők a „Fuss velünk – számunkra nincs akadály” szlogent választották. Orosháza főterén 14 órakor a nevezők köszöntésével indult a program, a rendezvényen részt vett dr. Burai Mihály jegyző, Olasz Mónika, az Egységes Szociális Központ szakmai igazgatóhelyettese, beszédet mondott Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere és Bogárné Kiss Ildikó, az ESZK vezetője is.

– Rendezvényünk alapvető célja az integráció kialakítása, hangsúlyozása – fogalmazott Hangyásiné Nagy Edit, a klub szakmai koordinátora. – Fontosnak tartjuk, hogy a város lakossága közelebbről is megismerhesse ellátottainkat, és erre kitűnő lehetőséget nyújt a közös szabadidős tevékenység, a játék, a szórakozás. Ma együtt futhatnak az orosháziak a vadvirágosokkal, és közben kicsit közelebbről is láthatják, megismerhetik őket. Bízunk benne, hogy sokakat sikerül érzékenyíteni a fogyatékkal élők iránt.

Nevezési díjat nem kellett fizetnie a futóknak, de az adományokat szívesen fogadták a Segítő Gondoskodás Alapítvány által kihelyezett ládikákban.

A Németh-Csiki Rebeka által tartott bemelegítés után Szél Attila közreműködésével rajtoltak el a nevezők, akikre öt kör várt a város főterén. A futás után Petrovszki István csikung-, majd a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület vívásbemutatója jött a sorban, ezt követte a DittaZumba, amely során a vadvirágos fiatalokkal és gondozójukkal együtt táncolhattak a résztvevők.

A helyszínen a program ideje alatt ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérés zajlott, a szervezők igyekeztek felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A közös futáson végül mintegy százhatvanan vettek részt, köztük a református, az evangélikus és a katolikus iskola, valamint a Táncsics gimnázium diákjai.

Ezen a versenyen nem a leggyorsabb, hanem a legszerencsésebb nevezőket díjazták, ajándékcsomagot vehetett ugyanis át az a három fő, akiknek az összes induló közül kihúzták a rajtszámát.

A klub szakmai koordinátora kiemelte, a vadvirágosokat örömmel töltötte el, hogy együtt szórakozhattak a helyiekkel, és hogy részt vehettek a bemutatókon. A szervezők pozitív hozadékként tekintenek arra is, hogy a rendezvénynek köszönhetően a város lakossága megismerhetett néhány helyi sportolási lehetőséget, amelyet talán a későbbiekben rendszeresen űznek majd egészségük megtartása érdekében.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.