- hirdetés -

A romániai Constancában ért véget az idei világkupa-sorozat strandbirkózásban, ahol az orosházi születésű Antal Dániel is elindult. A fővárosi Újpest színeiben versenyző sportember nehéz időszakon van túl, a koronavírus-fertőzésből felépülve azonban egyre jobb erőben érzi magát. Hamarosan világbajnokságon bizonyíthat a szabadfogásúak 70 kilogrammos mezőnyében.

A strandbirkózó világkupának több állomása is volt a 2022-es szezonban, ezek közül az utolsót Romániában, Constanca városában rendezték. A rendezvényen Antal Dániel is részt vett, aki viszont akkor mérettette meg magát először strandbirkózásban. Mint mondta, szívesen utazott volna már a korábbi állomásokra is a többiekkel, viszont eddig mindig közbejött valami, ami miatt kihagyni kényszerült ezeket az állomásokat.

– Amikor például az első fordulót rendezték, a bokám sérült meg, részleges szalagszakadás volt, így inkább nem erőltettük, a következő utazás előtt pedig elkaptam a koronavírust. Ez másfél-két hónappal ezelőtt volt, így csak mostanában kezdtem el jobban összeszedni magam. Az edzések is jól mennek újra, bár eleinte még nagyon kapkodtam a levegőt a visszatérést követően és hamar el is fáradtam, de kezdek rendbe jönni – mesélte.

Az elmúlt hetek kihagyásait ugyan a strandbirkózó világkupán is érezte, de elmondása szerint jól esett újra versenyezni és a világbajnokság előtt is jó átmozgatónak bizonyult. A versenyt egy edzőtábor is megelőzte a szabadfogású válogatott számára, amit szintén Romániában rendeztek, így nem kellett messzire utazniuk. Ugyan szokatlan volt számára a birkózásnak ez a szakága, de nem illetődött meg, első bolgár ellenfelét magabiztosan győzte le.

Egy azerbajdzsáni ellenfél következett, akitől vereséget szenvedett, igaz ez a birkózó később majdnem az egész tornát megnyerte. A harmadik küzdelem során is nüanszok döntöttek, ott egy jól ismert francia ellenféllel találkozott. 2-1es állásnál egy másodperccel a vége előtt indította el dobását, ami sikerült is, hiszen földre tudta vinni vele a riválisát, de ez már időn túl volt, így összességében a 12. helyen zárt, de egyáltalán nem fogta fel rossz tapasztalatnak.

Hamarosan ugyanis világbajnokságra utazik, amit Belgrádban rendeznek majd a következő héten. A szabadfogású válogatott tagjaként megszokott súlycsoportjában, a 70 kilogrammosok között lép majd szőnyegre.
– Az idei évben két alkalommal voltam covidos, ami persze nem könnyítette meg a dolgomat, de úgy érzem sikerült összeszednem magam, az edzőtábor is segített átlendülni a holtponton. Mindent meg fogok tenni azért, hogy legyen keresnivalóm a mezőnyben. Bízom egy jó sorsolásban és abban, hogy a fogyasztás is gördülékenyen megy majd. Mivel odafigyelek a súlyomra, úgy érzem az a része most nem lesz annyira megterhelő – összegezte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.