- hirdetés -

Összegyűjtöttük Olvasóink számára a közeljövő orosházi programjait, és emellett kínálunk két vidéki, egész napos rendezvényt is a hétvégére.

Az Orosháza Egységes Szociális Központ Vadvirág Esély Klub szeretettel invitál mindenkit szeptember 8-ai jótékonysági futására. 14 órakor a város főterén indul a program, a köszöntők és a bemelegítés után rajtolhatnak el a nevezők, akikre öt kör vár majd a téren. A délután során csikung-, zumba- és vívásbemutató is lesz. Nevezési díj nincs, de az adományokat szívesen fogadják a kihelyezett ládikákban.

Szeptember 9-én 8-tól 13 óráig Tiéd a pálya! Tánckavalkád vár minden érdeklődőt a Czina Sándor Iskolában, az Ifjúság utca 7. szám alatt. Az ingyenes rendezvény során profi oktatóktól tanulhatnak a résztvevők. Az érdeklődők kipróbálhatják a társastáncot, a néptáncot, a modern táncot és a hip-hop táncot is.

Fotó: Sinka Popey Zsolt gyűjteménye

Szeptember 9-én, azaz pénteken 17-től 23 óráig Húzzunk bele a péntek estébe! Megpistázzuk Orosházát! címen tartanak erősember bemutatót városunkban, a főtér melletti placcon. A tűzoltóautó- Dottó Ottó- és kombájnhúzás mellett lesz ytongtörés és vashajlítás is, mindezt Sinka Popey Zsoltnak köszönhetően. A rendezvényt zumba- és aerobikbemutató színesíti. A délután során fellép DJ Sterbinszky is.

Szeptember 10-én OrosKosár az Árpád-kertben. A szívvel-lélekkel készült termelői és kézműves termékek 8-tól 12 óráig vásárolhatók meg.

Pillanatkép az egyik korábbi OrosKosárról (Fotó: OrosCafé)

Szeptember 10-én Őszindító Családi Délutánra várnak minden érdeklődőt az Árpád-kertben, 15-től 18 óráig színes programok sora várja az arra járókat. A Fabula Bábszínház Sátor bábszínháza után a Csiko-Boat Sport Egyesület, majd az orosházi mazsorettcsoport áll színpadra, őket követően 16 órakor Vastag Tamás műsora várja a nagyérdeműt. Kísérő programként arcfestéssel és mediációs tanácsadással, 17 órától pedig közös grillezéssel, látványkonyhával és kóstolóval készülnek a szervezők.

Az idei évad egyik legjobban várt koncertjéhez érkezik a ViharsaRock Fesztivál. Az ország egyik legjobb bluesrock zenekara, a Jack Cannon áll a Pacsirta utcai Rock Klub színpadára szeptember 10-én, szombaton 20.30-kor.

Szeptember 10-én 25+ party a legjobb házibulislágerekkel a BlaBlában. A lemezjátszók mögött Berry Pappa és Oliver Island. A belépő a hölgyeknek éjfélig díjtalan.

Pillanatkép egy korábbi fitt-téres hatha jóga óráról (Fotó: OrosCafé)

Szeptember 11-én vasárnap ismét Fitt-tér! A város főterén 18-19 óráig Kovács Heni várja a mozogni vágyókat hatha jóga órájára. Az órán való részvétel ingyenes.

Szeptember 13-áig tekinthető meg a Városházi Galériában Szilágyi Cecília emlékkiállítása. A Nagy Gyula Területi Múzeum és a tavaly elhunyt festőnő családja által létrehozott tárlaton bemutatott csodálatos alkotásait érdemes megtekinteni.

Vidéki programok

Szeptember 10-én Nagymágocson, a Petőfi téren rendezik meg a Nagymágocsi Grillpartyt. 14 órától a színpadon a Peter&Pan Duó, majd a Corona Mortis látható, őket követően pedig a Wox áll a közönség elé. 19 órától Bajnóczi Zsuzsi énekel a megjelenteknek Szabó Máté gitáros kíséretében, majd 20 órától a Stula Rock zenél az érdeklődőknek. 21:30-kor indul a chilievő-verseny, 22:30-kor pedig kezdődik diszkó, ahol Rácz Pál szolgáltatja a talpalávalót.

Szeptember 10-én tartják Árpádhalmon a XI. Falunap és Csöröge Fesztivált a Károlyi-Berchtold kastély parkjában. A rendezvényen megtekinthető többek közt az Orosházi Liszt Ferenc Művészeti Iskola modern tánc tanszakának előadása, a Szilver szalon táncbemutatója és a Péter-Pán együttes gyerekműsora. 19 órától Operettműsor vár a megjelentekre, az Egy szoknya, egy nadrág című műsort egy budapesti társulat tagjai adják elő. 20 órától a Megasztárból és a Rising Starból ismert Singh Viki műsora látható, majd 21 órától indul az Udvarbál Ásós Attila Pacsirta előadásában.

Kiemelt kép: Vadvirág Esély Klub korábbi jótékonysági futása. A kép forrása: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.