- hirdetés -

A hétvégén rendezte hagyományos tisztségviselői versenyét a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) a békéscsabai Fás tavon. Az orosházi csapatok jó reményekkel érkeztek.

A KHESZ történetében több évtizedes hagyomány az egyesületi tisztségviselők horgászversenye. A régebbi elnök-titkári verseny szabályai mára szelídültek kissé, így az egyesületek különböző tisztségviselői előtt is szabad lett a pálya.

Harminckilenc tagegyesület két-két fős csapatai érkeztek a Fás-tóhoz és a pénteki eső sem tudta elrontani sem a versenyt, sem a jókedvet. Fél kettőkor csobbantak a vízbe először a csalik és egészen szombat délig tartott a horgászat. A figyelmes szervezők pénteken babgulyás vacsorával, szombaton virsli reggelivel várták a résztvevőket.

Az orosházi egyesületek képviselői is ott voltak természetesen a csabai versenyen, annál is inkább, mivel a tavalyi hasonló megmérettetésen a Kinizsi Horgász Egyesület és az Olajbányász Horgász Egyesület csapatai állhattak a képzeletbeli dobogó felső két fokán.

Voltak a versenyen ilyen teli haltartók, és voltak kissé üresebbek is (Fotó:KHESZ)

A Kinizsi csapatát – a tavalyihoz hasonlóan – Pelle Zsolt és Bánki-Horváth Antal alkotta, az Olajbányász sem változtatott, idősebb és ifjabb Kánya Péter képviselte az egyesületet. Mint a legtöbb horgászversenyen itt is sok minden eldől, már a horgászhelyek kisorsolásakor. A címvédők mellől az idei évben elpártolt Fortuna, nem sikerült dobogós helyen végezniük. A tavalyi győztes Kányáék a nyolcadik, a Kinizsisek a tizedik helyen zártak. A legjobb orosháziak által elért hely az ötödik volt, melyet a Kedvenc Sporthorgász Egyesület, Vígh Mihály, Hajzlinger János összetételű csapata érte el, 26,3 kg-os fogással.

A baráti találkozó és horgászverseny a szombat délre elkészült sziki birkapörkölt közös elfogyasztásával zárult és persze az ilyenkor megszokott mondat is elhangzott néhányszor: Jövőre, veletek, ugyanitt…

Kiemelt képünkön a 2021-es eredményhirdetés, balról jobbra az orosházi győztesek: Bánki-Horváth Antal, Pelle Zsolt (Kinizsi HE.), Kánya Péter, Kánya Péter (Olajbányász HE.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.