- hirdetés -

Több orosházi Facebookon csoportban is találkozhatunk a civil kezdeményezéssel, amely azt hirdeti: egy tábla csokit kap ajándékba az, aki felül a reggeli, Orosháza és Szentes között közlekedő vonatra, vagyis egészen pontosan az, aki 7:20-kor leszáll róla a szentesi állomáson.

Névtelen civilek szervezik a csokiosztó akciót, olyanok, akiknek szívügye a vonatozás népszerűsítése. Korábban is három közvetlen járattal juthattak el az utasok Orosházáról Gádoroson és Fábiánon át Szentesre, a hajnali 4:14-es, a reggeli 7:35-ös és a délutáni 16:34-es indulású járatra ülve úszhatták meg a vonatozók az átszállást. Most viszont változott a menetrend, a hajnali járatot törölték, viszont helyébe egy, a munkába és iskolába járásra igencsak alkalmast helyeztek. Az új járat 5:50-kor indul Orosházáról, 6:16-ra érkezik Gádorosra, ahonnan 6:37-kor indul tovább Fábiánsebestyén felé, majd a fel- és leszállás után 6:59-kor Szentes felé, ahová végül 7:20-kor érkezik meg.

A civil kezdeményezés szervezői szeptember 1-jén, 2-án, 5-én, 6-án és 7-én megajándékoznak minden Szentesen leszálló utast egy tábla csokival.

– Mi, akik egyébként is vonattal utazunk, szeretnénk népszerűsíteni ezt az új járatot a munkába járók és a diákok körében. Gádorosról és Fábiánsebestyénről sokan járnak át a Szentesre tanulni, főként középiskolások. Bízunk benne, hogy az új időpontnak és talán egy kicsit a kezdeményezésünknek köszönhetően is egyre többen fogják kipróbálni majd ezt az augusztus 29-étől érvényes járatot. Ami biztos: mi ott leszünk Szentesen a végállomáson, és osztjuk a csokikat egészen addig, ameddig az akció tart.

Annál is érdemesebb kipróbálni az új vonatjáratot, mert 2012 óta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezése alapján a MÁV-START vonatjárataira is érvényesek a buszbérletek. Így akinek már van autóbuszra bérlete, az ingyen utazhat az adott települések között vonaton is.

A civil kezdeményezés a MÁV-Csoport részvétele nélkül valósul meg.

Kiemelt kép: a civil kezdeményezés szervezőinek Facebook bejegyzése

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.